gastro postao
Slana pita s mesom i povrćem može se bez problema poslužiti kao ukusan i zasitan ručak
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 841
Potrebno vam je
- 2 kriška slanina suha, masna
- 0.50 vezica majčina dušica
- 1.50 žlica ulje maslinovo
- 2000 g poriluk (cijeli)
- sol
- svježe mljeveni papar
- 800 g puretina (bijelo meso, prsa bk)
- 2 žlica pšenično brašno, bijelo
- 1 l povrtni temeljac
- 2 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
- 12 kom kesten
- 2 list kadulja
- 1 kom jaje kokošje
- 500 g lisnato tijesto
Priprema
- Prepržite listiće majčine dušice i slaninu. Ulijte maslinova ulja i popržite. Dodajte poriluk i pržite tri minute. Smanjite temperaturu i ostavite 30 minuta na vatri.
- Svakih pet-deset minuta promiješajte. Kad je gotovo, dodajte nasjeckano meso purice i promiješajte. Dodajte brašno i promiješate pa ulijte temeljac. Umiješajte vrhnje.
- Stavite smjesu u vatrostalnu posudu pa pospite pečenim kestenima i kaduljom. Razvaljajte tijesto i njime poklopite nadjev. Istucite jaje i njime premažite tijesto. Pecite 35-40 minuta na 180°c.
Izvor Skuhatćute