gastro postao
                                            
                                        
                                    Slana pita s mesom i povrćem može se bez problema poslužiti kao ukusan i zasitan ručak
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 841
Potrebno vam je
- 2 kriška slanina suha, masna
 - 0.50 vezica majčina dušica
 - 1.50 žlica ulje maslinovo
 - 2000 g poriluk (cijeli)
 - sol
 - svježe mljeveni papar
 - 800 g puretina (bijelo meso, prsa bk)
 - 2 žlica pšenično brašno, bijelo
 - 1 l povrtni temeljac
 - 2 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
 - 12 kom kesten
 - 2 list kadulja
 - 1 kom jaje kokošje
 - 500 g lisnato tijesto
 
Priprema
- Prepržite listiće majčine dušice i slaninu. Ulijte maslinova ulja i popržite. Dodajte poriluk i pržite tri minute. Smanjite temperaturu i ostavite 30 minuta na vatri.
 - Svakih pet-deset minuta promiješajte. Kad je gotovo, dodajte nasjeckano meso purice i promiješajte. Dodajte brašno i promiješate pa ulijte temeljac. Umiješajte vrhnje.
 - Stavite smjesu u vatrostalnu posudu pa pospite pečenim kestenima i kaduljom. Razvaljajte tijesto i njime poklopite nadjev. Istucite jaje i njime premažite tijesto. Pecite 35-40 minuta na 180°c.
 
Izvor Skuhatćute