Recepti 03. listopada 2014.

Pita od purice prema receptu Jamieja Olivera

Pita od purice prema receptu Jamieja Olivera
gastro postao gastro.24sata.hr
Slana pita s mesom i povrćem može se bez problema poslužiti kao ukusan i zasitan ručak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 841

Potrebno vam je

  • 2 kriška slanina suha, masna
  • 0.50 vezica majčina dušica
  • 1.50 žlica ulje maslinovo
  • 2000 g poriluk (cijeli)
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 800 g puretina (bijelo meso, prsa bk)
  • 2 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 1 l povrtni temeljac
  • 2 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
  • 12 kom kesten
  • 2 list kadulja
  • 1 kom jaje kokošje
  • 500 g lisnato tijesto

Priprema

  1. Prepržite listiće majčine dušice i slaninu. Ulijte maslinova ulja i popržite. Dodajte poriluk i pržite tri minute. Smanjite temperaturu i ostavite 30 minuta na vatri.
  2. Svakih pet-deset minuta promiješajte. Kad je gotovo, dodajte nasjeckano meso purice i promiješajte. Dodajte brašno i promiješate pa ulijte temeljac. Umiješajte vrhnje.
  3. Stavite smjesu u vatrostalnu posudu pa pospite pečenim kestenima i kaduljom. Razvaljajte tijesto i njime poklopite nadjev. Istucite jaje i njime premažite tijesto. Pecite 35-40 minuta na 180°c.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.