Recepti 13. listopada 2014.

Pita od tune

gastro postao gastro.24sata.hr
Morska pita će vam osvježiti dan!

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 401

Potrebno vam je

  • 500 g pšenično brašno, bijelo
  • 2 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 70 ml ulje maslinovo
  • 60 ml voda
  • 1 mala žlica sol
  • 0.50 kom prašak za pecivo
  • 4 kom tuna, konz. u ulju
  • 1 kom luk ,bijeli
  • 1 mala žlica crvena paprika
  • 0.50 mala žlica origano
  • 2 kom paprika, zelena
  • 2 kom jaje kokošje
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo pa dodajte ulje, mlijeko, vodu, sol i malo šećera. Umiješajte tijesto i pustite ga da odstoji desetak minuta.
  2. Skuhajte jaja i zgnječite vilicom. Luk sitno nasjeckajte, kratko popržite na malo ulja i dodajte nasjeckanu papriku. Pirjajte desetak minuta. Maknite s vatre, pomiješajte s tunjevinom koju ste dobro ocijedili od ulja pa dodajte jaja, sol, papar, origano i crvenu papriku.
  3. Tijesto podijelite na dva jednaka dijela. Na pobrašnjenoj radnoj površini tanko razvaljajte tijesto i njime prekrijte dno namašćenog lima za pečenje. Nadjenite ga i zatvorite drugim dijelom razvaljanog tijesta. Krajeve spojite tako da ih pritisnete vilicom. Premažite pitu razmućenim žumanjkom pomiješanim s dvije-tri žlice vode. Na nekoliko mjesta površinu izbodite vilicom i pecite u pećnici 40-45 minuta na 200°c.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.