gastro postao
Morska pita će vam osvježiti dan!
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 401
Potrebno vam je
- 500 g pšenično brašno, bijelo
- 2 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 70 ml ulje maslinovo
- 60 ml voda
- 1 mala žlica sol
- 0.50 kom prašak za pecivo
- 4 kom tuna, konz. u ulju
- 1 kom luk ,bijeli
- 1 mala žlica crvena paprika
- 0.50 mala žlica origano
- 2 kom paprika, zelena
- 2 kom jaje kokošje
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Pomiješajte brašno s praškom za pecivo pa dodajte ulje, mlijeko, vodu, sol i malo šećera. Umiješajte tijesto i pustite ga da odstoji desetak minuta.
- Skuhajte jaja i zgnječite vilicom. Luk sitno nasjeckajte, kratko popržite na malo ulja i dodajte nasjeckanu papriku. Pirjajte desetak minuta. Maknite s vatre, pomiješajte s tunjevinom koju ste dobro ocijedili od ulja pa dodajte jaja, sol, papar, origano i crvenu papriku.
- Tijesto podijelite na dva jednaka dijela. Na pobrašnjenoj radnoj površini tanko razvaljajte tijesto i njime prekrijte dno namašćenog lima za pečenje. Nadjenite ga i zatvorite drugim dijelom razvaljanog tijesta. Krajeve spojite tako da ih pritisnete vilicom. Premažite pitu razmućenim žumanjkom pomiješanim s dvije-tri žlice vode. Na nekoliko mjesta površinu izbodite vilicom i pecite u pećnici 40-45 minuta na 200°c.
Izvor Skuhatćute