gastro postao
Ova zamamna pita fantastičan je i lagan desert.
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 4
Tijesto
- 1.50 šalica pšenično brašno, bijelo
- sol
- 0.30 šalica maslac, slani
- 3 žlica voda
Nadjev
- 0.50 šalica šećer, kristal
- 3 žlica pšenično brašno, bijelo
- 1.50 šalica mlijeko kravlje, punomasno
- 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 1 žlica maslac, slani
- 0.50 kom vanilin šećer
- 3 kom banane
- 1.50 šalica datulje
Priprema
- Pomiješajte brašno sa solju i maslac narezan na komadiće. Poprskajte brašno s malo vode miješajući vilicom. Ulijte prema potrebi još vode. oblikujte tijesto u loptu i stavite je na dasku posutu brašnom. Pospite tijesto brašnom i razvaljajte valjkom.
- Stavite tijesto u lim za pečenje tako da viri preko ruba četiri cm. Izbockajte vilicom koru i pecite oko 15 minuta na 250°C dok tijesto ne porumeni.
- U posudu u kojoj ćete kuhati kremu na pari razmutite šećer, sol, brašno i mlijeko pa miješajte na pari dok se smjesa ne zgusne. razmutite žumanjke sa žlicom tople smjese, vratite u zdjelu i kuhajte još koju minutu. Maknite s vatre, umiješajte maslac i vanilin šećer.
- Kad se smjesa ohladi, dodajte nasjeckane banane i lagano izmiješajte. Polovicom mase prekrijte pečenu koru, rasporedite datulje i prekrijte ih drugim dijelom kreme. Pitu stavite još desetak minuta u pećnicu na 200°C.
Izvor Skuhatćute