Recepti 13. listopada 2014.

Pita s datuljama i bananama

gastro postao gastro.24sata.hr
Ova zamamna pita fantastičan je i lagan desert.

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 4

Tijesto

  • 1.50 šalica pšenično brašno, bijelo
  • sol
  • 0.30 šalica maslac, slani
  • 3 žlica voda

Nadjev

  • 0.50 šalica šećer, kristal
  • 3 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 1.50 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 1 žlica maslac, slani
  • 0.50 kom vanilin šećer
  • 3 kom banane
  • 1.50 šalica datulje

Priprema

  1. Pomiješajte brašno sa solju i maslac narezan na komadiće. Poprskajte brašno s malo vode miješajući vilicom. Ulijte prema potrebi još vode. oblikujte tijesto u loptu i stavite je na dasku posutu brašnom. Pospite tijesto brašnom i razvaljajte valjkom.
  2. Stavite tijesto u lim za pečenje tako da viri preko ruba četiri cm. Izbockajte vilicom koru i pecite oko 15 minuta na 250°C dok tijesto ne porumeni.
  3. U posudu u kojoj ćete kuhati kremu na pari razmutite šećer, sol, brašno i mlijeko pa miješajte na pari dok se smjesa ne zgusne. razmutite žumanjke sa žlicom tople smjese, vratite u zdjelu i kuhajte još koju minutu. Maknite s vatre, umiješajte maslac i vanilin šećer.
  4. Kad se smjesa ohladi, dodajte nasjeckane banane i lagano izmiješajte. Polovicom mase prekrijte pečenu koru, rasporedite datulje i prekrijte ih drugim dijelom kreme. Pitu stavite još desetak minuta u pećnicu na 200°C.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.