gastro postao
                                            
                                        
                                    Kako bi nadjev bio što aromatičniji, dodajte žličicu nasjeckane metvice ili bosiljka. Isto tako, volite li ljutu hranu, ubacite i žličicu suhe ljute papričice, a ako upotrebljavate svježe, možete dodati i malo više
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1534
Tijesto
- 550 g pšenično brašno, bijelo
 - 1 mala žlica prašak za pecivo
 - 130 ml voda
 
Nadjev
- 1000 g junetina
 - 1 vezica celer, list
 - 200 g riža, nepolirana
 - 150 g luk ,crveni
 - 100 g maslac, slani
 - 1 žlica peršin, list
 - 400 ml jogurt (3.2% masti)
 - 1 kom jaje kokošje
 - sol
 - svježe mljeveni papar
 
Priprema
- Skuhajte meso u posoljenoj vodi sa stručkom celera. Skuhajte i rižu u zasoljenoj vodi. U međuvremenu napravite tijesto. Pomiješajte sve sastojke pa dodajte dovoljno vode da tijesto bude mekano.
 - Kad je meso gotovo, narežite ga na manje komadiće. Nakon toga prepržite luk na otopljenome maslacu pa dodajte meso, peršin, rižu i začine. Maknite sve s vatre i dodajte jogurt.
 - Miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Tijesto razdijelite na dva dijela, tako da jedan bude malo veći. Razvaljajte ga i po njemu rasporedite nadjev. Preklopite drugim, manjim dijelom i zarolajte. Premažite istučenim jajem. Pecite sat vremena na 200°C.
 
Izvor Skuhatćute