Recepti 03. listopada 2014.

Pita s junetinom i rižom

gastro postao gastro.24sata.hr
Kako bi nadjev bio što aromatičniji, dodajte žličicu nasjeckane metvice ili bosiljka. Isto tako, volite li ljutu hranu, ubacite i žličicu suhe ljute papričice, a ako upotrebljavate svježe, možete dodati i malo više

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1534

Tijesto

  • 550 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 mala žlica prašak za pecivo
  • 130 ml voda

Nadjev

  • 1000 g junetina 
  • 1 vezica celer, list
  • 200 g riža, nepolirana
  • 150 g luk ,crveni
  • 100 g maslac, slani
  • 1 žlica peršin, list
  • 400 ml jogurt (3.2% masti)
  • 1 kom jaje kokošje
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Skuhajte meso u posoljenoj vodi sa stručkom celera. Skuhajte i rižu u zasoljenoj vodi. U međuvremenu napravite tijesto. Pomiješajte sve sastojke pa dodajte dovoljno vode da tijesto bude mekano.
  2. Kad je meso gotovo, narežite ga na manje komadiće. Nakon toga prepržite luk na otopljenome maslacu pa dodajte meso, peršin, rižu i začine. Maknite sve s vatre i dodajte jogurt.
  3. Miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Tijesto razdijelite na dva dijela, tako da jedan bude malo veći. Razvaljajte ga i po njemu rasporedite nadjev. Preklopite drugim, manjim dijelom i zarolajte. Premažite istučenim jajem. Pecite sat vremena na 200°C.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.