gastro postao
Kako bi nadjev bio što aromatičniji, dodajte žličicu nasjeckane metvice ili bosiljka. Isto tako, volite li ljutu hranu, ubacite i žličicu suhe ljute papričice, a ako upotrebljavate svježe, možete dodati i malo više
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1534
Tijesto
- 550 g pšenično brašno, bijelo
- 1 mala žlica prašak za pecivo
- 130 ml voda
Nadjev
- 1000 g junetina
- 1 vezica celer, list
- 200 g riža, nepolirana
- 150 g luk ,crveni
- 100 g maslac, slani
- 1 žlica peršin, list
- 400 ml jogurt (3.2% masti)
- 1 kom jaje kokošje
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Skuhajte meso u posoljenoj vodi sa stručkom celera. Skuhajte i rižu u zasoljenoj vodi. U međuvremenu napravite tijesto. Pomiješajte sve sastojke pa dodajte dovoljno vode da tijesto bude mekano.
- Kad je meso gotovo, narežite ga na manje komadiće. Nakon toga prepržite luk na otopljenome maslacu pa dodajte meso, peršin, rižu i začine. Maknite sve s vatre i dodajte jogurt.
- Miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Tijesto razdijelite na dva dijela, tako da jedan bude malo veći. Razvaljajte ga i po njemu rasporedite nadjev. Preklopite drugim, manjim dijelom i zarolajte. Premažite istučenim jajem. Pecite sat vremena na 200°C.
Izvor Skuhatćute