Recepti 13. travnja 2016.

Ususret proljeću: Slasna pita s kruškama

Pita s kruškama Viljamovkama
gastro postao gastro.24sata.hr
Zasladite se u toplim mjesecima uz ovu ukusnu pitu s kruškama Viljamovkama

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 530

Potrebno vam je

  • 2 kom kruška (cijela)
  • 2 žlica rakija viljamovka
  • 200 g pšenično brašno, bijelo
  • 75 g maslac, neslani
  • 100 g šećer, kristal
  • 2 kom jaje kokošje
  • 7 g suhi kvasac
  • 1 kom limun
  • 4 kom keksi petit beure
  • šećer, u prahu
  • sol

Priprema

  1. Brašno prosijati i u sredinu staviti 75 g šećera, malo soli, omekšani maslac, jaja, i kvasac. Sve posuti s sitno naribanom koricom limuna i zamijesiti.
  2. Ostaviti da stoji zamotano u prozirnu foliju oko 30 minuta, a zatim podijeliti u dvije polovice i izvaljati u obliku pravokutnika površine 30x20 cm. Jednu polovicu stavi se u namašćeni i pobrašnjeni lim i na nju se stavi nadjev od krušaka.
  3. Nadjev se priredi od naribanih krušaka, u koje se doda rakija i sitno naribani keksi te ostatak šećera (25 grama).
  4. Sve se prekrije s drugom polovicom izvaljanog tijesta, vilicom se probuši na površini i po želji može se namazati smjesom žumanjka i male količine vode.
  5. Stavi se u ugrijanu pećnicu na 200 stupnjeva C i peče 30 minuta.
  6. Ohlađeni kolač nareže se na kockice i lagano pospe s šećerom u prahu.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.