gastro postao
Pita s mesom idealno je rješenje za glad!
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 4
Potrebno vam je
- tijesto za pite
- 2 kom luk ,bijeli
- 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
- 2 žlica crvena paprika
- 5 kom jaje kokošje
- 1 kom jogurt (3.2% masti)
- 1 kom prašak za pecivo
- 3 žlica mješavina suhih začina
Priprema
- Popržite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, a kad se meso isprži, dodajte crvenu papriku, vegetu i papar.
- U drugoj zdjeli istucite jaja s jogurtom i praškom za pecivo.
- Nauljite lim za pečenje pa stavite nekoliko kora tako da prelaze rubove. Pospite s nekoliko žlica mješavine jaja i jogurta. Zgu-žvajte dvije ili tri kore pa ih stavite preko, pospite mesom, pa opet ponovite postupak.
- Prije nego što stavite posljednju koru, presavinite višak kore koji je visio preko ruba, pa sve pokrijte tom posljednjom korom. Isijecite pitu i prelijte je ostatkom preljeva od jaja i ostavite da stoji nekoliko minuta.
- Pecite pitu oko 20-ak minuta na 250°c ili dok ne poprimi boju kakvu želite. Poslu-žite s kiselim vrhjem ili kiselim mlijekom.
Izvor Skuhatćute