Recepti 03. listopada 2014.

Pita s patlidžanom

gastro postao gastro.24sata.hr
Patlidžan umotan u hrskavo tijesto i obogaćen začinima savršeni je ljetni obrok

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 63

Potrebno vam je

  • 1500 g patlidžan
  • 2 žlica ulje, biljno
  • 1 kom luk ,crveni
  • 4 režanj češnjak
  • 1 prstohvat čili u prahu
  • 1 šalica pelati
  • 1 žlica pasirana rajčica (passata)
  • 0.50 šalica korijander
  • 0.50 šalica peršin, list
  • 2 kom jaje kokošje
  • 12 list tanke kore za štrudle
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 1 mala žlica mlijeko kravlje, punomasno
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Pecite cijele patlidžane izbodene na nekoliko mjesta, na 205°C sat vremena. Razrežite ih nožem i ostavite sa strane da se dobro ohlade. Nakon toga nasjeckajte meso patlidžana i ostavite ga sa strane da se ocijedi višak tekućine.
  2. Na ugrijanom ulju propržite luk. Smanjite vatru kad postane staklast pa pržite još tri minute. Dodajte češnjak i čili te pržite još minutu pa ulijte rajčice s tekućinom iz konzerve i umak od rajčice. Kuhajte oko dvije minute pa umiješajte patlidžanovo meso. Pržite dvije min i maknite s vatre.
  3. Smjesu premjestite u veliku zdjelu pa dodajte peršin, korijandar i jaja. Podlijelite smjesu u šest dijelova.
  4. Stavite koru za savijače na stol te je premažite s malo maslaca i preklopite drugom korom pa opet premažite maslacem. Nadjenite koru pripremljenom smjesom pa je zamotajte. Isto ponovite s ostatkom kora i nadjeva. Istucite žumanjak i mlijeko pa time premažite kore. Pecite na 175°C u prethodno zagrijanoj pećnici oko 40 minuta dok pita ne dobije zlatno-smeđu boju. Prije posluživanja ohladite desetak minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.