gastro postao
Patlidžan umotan u hrskavo tijesto i obogaćen začinima savršeni je ljetni obrok
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 63
Potrebno vam je
- 1500 g patlidžan
- 2 žlica ulje, biljno
- 1 kom luk ,crveni
- 4 režanj češnjak
- 1 prstohvat čili u prahu
- 1 šalica pelati
- 1 žlica pasirana rajčica (passata)
- 0.50 šalica korijander
- 0.50 šalica peršin, list
- 2 kom jaje kokošje
- 12 list tanke kore za štrudle
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 1 mala žlica mlijeko kravlje, punomasno
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Pecite cijele patlidžane izbodene na nekoliko mjesta, na 205°C sat vremena. Razrežite ih nožem i ostavite sa strane da se dobro ohlade. Nakon toga nasjeckajte meso patlidžana i ostavite ga sa strane da se ocijedi višak tekućine.
- Na ugrijanom ulju propržite luk. Smanjite vatru kad postane staklast pa pržite još tri minute. Dodajte češnjak i čili te pržite još minutu pa ulijte rajčice s tekućinom iz konzerve i umak od rajčice. Kuhajte oko dvije minute pa umiješajte patlidžanovo meso. Pržite dvije min i maknite s vatre.
- Smjesu premjestite u veliku zdjelu pa dodajte peršin, korijandar i jaja. Podlijelite smjesu u šest dijelova.
- Stavite koru za savijače na stol te je premažite s malo maslaca i preklopite drugom korom pa opet premažite maslacem. Nadjenite koru pripremljenom smjesom pa je zamotajte. Isto ponovite s ostatkom kora i nadjeva. Istucite žumanjak i mlijeko pa time premažite kore. Pecite na 175°C u prethodno zagrijanoj pećnici oko 40 minuta dok pita ne dobije zlatno-smeđu boju. Prije posluživanja ohladite desetak minuta.
Izvor Skuhatćute