Recepti 03. listopada 2014.

Pita sa sirom

gastro postao gastro.24sata.hr
Osim ovakve pripreme tijesto se može i zarolati kako biste dobili motanu pitu

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 87

Tijesto

  • 250 ml voda
  • 750 g glatko brašno
  • 100 ml ulje, biljno
  • 1 mala žlica sol

Nadjev

  • 1000 g svježi kravlji sir
  • 2 kom jaje kokošje

Premazivanje

  • 180 ml mileram
  • 2 žlica mlijeko kravlje, punomasno

Priprema

  1. Pomiješajte brašno i sol. Dodajte mlaku vodu i ulje pa sve dobro umijesite. Podijelite tijesto na tri dijela i sve premažite uljem te prekrijte krpom i ostavite sa strane pola sata.U sir dodajte i začine poput suhe kadulje, ružmarina ili majčine dušice. Kad je pita gotova, zalijte je hladnim mlijekom kako bi bila meka.
  2. Pećnicu ugrijte na 200°C. Namastite lim za pečenje i pospite ga s malo brašna. Za to vrijeme pomiješajte svježi sir, sol, jaja i mileram. Nadjev podijelite na tri dijela. Pobrašnite radnu površinu i razvaljajte tijesto.
  3. Svaku razvaljanu kuglicu tijesta premažite uljem, prepolovite i premažite trećinom nadjeva.
  4. Preklopite tijesto i premjestite u lim. Ponovite postupak s ostatkom tijesta i nadjeva. Pecite na 200°C oko 20 minuta pa premažite mješavinom mlijeka i milerama te vratite u pećnicu na 180°C još 30 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.