gastro postao
Osim ovakve pripreme tijesto se može i zarolati kako biste dobili motanu pitu
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 87
Tijesto
- 250 ml voda
- 750 g glatko brašno
- 100 ml ulje, biljno
- 1 mala žlica sol
Nadjev
- 1000 g svježi kravlji sir
- 2 kom jaje kokošje
Premazivanje
- 180 ml mileram
- 2 žlica mlijeko kravlje, punomasno
Priprema
- Pomiješajte brašno i sol. Dodajte mlaku vodu i ulje pa sve dobro umijesite. Podijelite tijesto na tri dijela i sve premažite uljem te prekrijte krpom i ostavite sa strane pola sata.
U sir dodajte i začine poput suhe kadulje, ružmarina ili majčine dušice. Kad je pita gotova, zalijte je hladnim mlijekom kako bi bila meka.
- Pećnicu ugrijte na 200°C. Namastite lim za pečenje i pospite ga s malo brašna. Za to vrijeme pomiješajte svježi sir, sol, jaja i mileram. Nadjev podijelite na tri dijela. Pobrašnite radnu površinu i razvaljajte tijesto.
- Svaku razvaljanu kuglicu tijesta premažite uljem, prepolovite i premažite trećinom nadjeva.
- Preklopite tijesto i premjestite u lim. Ponovite postupak s ostatkom tijesta i nadjeva. Pecite na 200°C oko 20 minuta pa premažite mješavinom mlijeka i milerama te vratite u pećnicu na 180°C još 30 minuta.
Izvor Skuhatćute