Recepti 03. listopada 2014.

Pita sa špinatom

gastro postao gastro.24sata.hr
Uz ovu posebnu pitu sa špinatom savršeno pristaju cherry rajčice.

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 161

Potrebno vam je

  • 200 g tijesto za savijače
  • 400 g špinat
  • 350 g sir kravlji svježi (cottage)
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 2 kom češnjak
  • 2 kom jaje kokošje
  • 100 g feta sir
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Lisnato tijesto odmrznite na sobnoj temperaturi. Za to vrijeme napravite nadjev od špinata.
  2. Operite špinat, propirjajte na maslinovu ulju s češnjakom i zalijte s malo vode. kad omekša, usitnite ga električnom sjeckalicom. ohlađenom špinatu dodajte svježi sir i smrvljenu fetu te posolite i popaprite.
  3. Razvaljajte tijesto i njime obložite okrugli hladni lim za pečenje. Jaja umutite pa ih dodajte nadjevu od sira i špinata. Izlijte smjesu po tijestu i pecite u zagrijanoj pećnici na 220°C oko 20 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.