gastro postao
Uz ovu posebnu pitu sa špinatom savršeno pristaju cherry rajčice.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 161
Potrebno vam je
- 200 g tijesto za savijače
- 400 g špinat
- 350 g sir kravlji svježi (cottage)
- 2 žlica ulje maslinovo
- 2 kom češnjak
- 2 kom jaje kokošje
- 100 g feta sir
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Lisnato tijesto odmrznite na sobnoj temperaturi. Za to vrijeme napravite nadjev od špinata.
- Operite špinat, propirjajte na maslinovu ulju s češnjakom i zalijte s malo vode. kad omekša, usitnite ga električnom sjeckalicom. ohlađenom špinatu dodajte svježi sir i smrvljenu fetu te posolite i popaprite.
- Razvaljajte tijesto i njime obložite okrugli hladni lim za pečenje. Jaja umutite pa ih dodajte nadjevu od sira i špinata. Izlijte smjesu po tijestu i pecite u zagrijanoj pećnici na 220°C oko 20 minuta.
Izvor Skuhatćute