Recepti 13. listopada 2014.

Pita sa špinatom i feta sirom

gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite bogatu pitu hrskavog tijesta i sočnog punjenja

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 12

Potrebno vam je

  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 2 kom mladi luk
  • 3 režanj češnjak
  • 0.75 šalica mlijeko kravlje, obrano
  • 1 žlica kukuruzni škrob
  • 0.50 žlica origano
  • 250 g špinat
  • 50 g feta sir
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 kom tijesto za savijače

Priprema

  1. U tavi pirjajte luk i češnjak približno 5 minuta.
  2. U posebnoj posudi izmiješajte mlijeko, kukuruzni škrob i origano,ocijeđeni špinat, feta sir i jaje te smjesi dodajte ispirjani luk i češnjak.
  3. Zagrijte pećnicu na 180 °C. Premažite lim za pečenje maslinovim uljem, složite nekoliko gotovih kora tijesta na dno, zatim rasporedite smjesu podjednako po cijeloj kori te pokrijte s još dvije kore. Ponovite postupak dok ne potrošite svu smjesu. Na kraju koru lagano premažite maslinovim uljem.
  4. Pecite dok ne poprimi zlatno-smeđu boju, tridesetak minuta.
  5. Pokrijte sa papirnatim ručnicima na 10-tak minuta, a zatim narežite na kocke i poslužite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.