gastro postao
Pripremite bogatu pitu hrskavog tijesta i sočnog punjenja
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 12
Potrebno vam je
- 1 žlica ulje maslinovo
- 2 kom mladi luk
- 3 režanj češnjak
- 0.75 šalica mlijeko kravlje, obrano
- 1 žlica kukuruzni škrob
- 0.50 žlica origano
- 250 g špinat
- 50 g feta sir
- 1 kom jaje kokošje
- 1 kom tijesto za savijače
Priprema
- U tavi pirjajte luk i češnjak približno 5 minuta.
- U posebnoj posudi izmiješajte mlijeko, kukuruzni škrob i origano,ocijeđeni špinat, feta sir i jaje te smjesi dodajte ispirjani luk i češnjak.
- Zagrijte pećnicu na 180 °C. Premažite lim za pečenje maslinovim uljem, složite nekoliko gotovih kora tijesta na dno, zatim rasporedite smjesu podjednako po cijeloj kori te pokrijte s još dvije kore. Ponovite postupak dok ne potrošite svu smjesu. Na kraju koru lagano premažite maslinovim uljem.
- Pecite dok ne poprimi zlatno-smeđu boju, tridesetak minuta.
- Pokrijte sa papirnatim ručnicima na 10-tak minuta, a zatim narežite na kocke i poslužite.