Recepti 13. listopada 2014.

Pita sa šunkom i kestenom

Pita sa šunkom i kestenom
gastro postao gastro.24sata.hr
Nesvakidašnja jesenska kombinacija šunke i kestena mogla bi vam se svidjeti

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 388

Tijesto

  • 1 dl voda
  • 250 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 prstohvat sol
  • 170 g maslac, neslani

Nadjev

  • 2 kom kruška (cijela)
  • kuhana šunka
  • 100 g kesten
  • 1 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 kom jaje kokošje
  • 2 dl vrhnje kiselo (20% masti)

Priprema

  1. Pomješajte brašno sa soli, vilicom utisnite maslac u brašno i postepeno dodajte vodu, trebate dobiti mrvičastu, ljepljivu smjesu. Zamotajte ju u prozirnu foliju u obliku kugle i dobro pritisnite da bi kasnije lakše razvaljali tijesto. Ostavite 30 min u hladnjaku.
  2. Na papiru za pečenje razvaljajte tijesto,premjestite ga na lim za pečenje. Dno na par mjesta izbockajte vilicom, pa na njega posložite kriške šunke, kruške i kuhane kestene. Rubove tijesta preklopite prema unutrašnjosti.
  3. Nadjev zalijte smjesom od mlijeka vrhnja i jajeta pa pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 40 min.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.