gastro postao
Nesvakidašnja jesenska kombinacija šunke i kestena mogla bi vam se svidjeti
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 388
Tijesto
- 1 dl voda
- 250 g pšenično brašno, bijelo
- 1 prstohvat sol
- 170 g maslac, neslani
Nadjev
- 2 kom kruška (cijela)
- kuhana šunka
- 100 g kesten
- 1 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 1 kom jaje kokošje
- 2 dl vrhnje kiselo (20% masti)
Priprema
- Pomješajte brašno sa soli, vilicom utisnite maslac u brašno i postepeno dodajte vodu, trebate dobiti mrvičastu, ljepljivu smjesu. Zamotajte ju u prozirnu foliju u obliku kugle i dobro pritisnite da bi kasnije lakše razvaljali tijesto. Ostavite 30 min u hladnjaku.
- Na papiru za pečenje razvaljajte tijesto,premjestite ga na lim za pečenje. Dno na par mjesta izbockajte vilicom, pa na njega posložite kriške šunke, kruške i kuhane kestene. Rubove tijesta preklopite prema unutrašnjosti.
- Nadjev zalijte smjesom od mlijeka vrhnja i jajeta pa pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 40 min.