Recepti 03. listopada 2014.

Pite s bademima

gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusnim pitama dodajte bademe, koji su, kao i ostali orašasti plodovi, poznati kao zdrav izvor tijelu neophodnih masti.

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 332

Nadjev 1

  • 200 g grožđice
  • 2 kom jabuka (mesnati dio)
  • limunova korica

Nadjev 2

  • 100 g maslac, neslani
  • 100 g šećer, kristal
  • 40 g glatko brašno
  • 60 g bademi,mljeveni
  • 2 kom jaje kokošje

Priprema

  1. Grožđice, oguljene i na kockice nasjeckane jabuke i koricu limuna pomiješajte te ostavite nekoliko sati. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno s mljevenim bademima. Utrljajte maslac narezan na listiće u brašno, umiješajte šećer i postupno dodajte jaje te mijesite smjesu dok ne dobijete mekano tijesto.
  2. Prebacite ga na pobrašnjenu površinu i oblikujte u loptu, koju poravnajte i spljoštite prstima. Zamotajte ga folijom i ostavite u hladnjaku sat vremena. Zagrijte pećnicu na 200°c i namažite kalupu za muffine.
  3. Razvaljajte tijesto na debljinu od tri mm. Okruglim kalupom izrežite 12 krugova i složite ih u kalupe. Napravite smjesu tako da pjenasto umiješate maslac i šećer. Dodajte brašno i umućena jaja te miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Umiješajte mljevene bademe.
  4. Nadjenite minipite s nadjevom od jabuka te nadjevom od jaja. Pecite 20 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.