gastro postao
Ukusnim pitama dodajte bademe, koji su, kao i ostali orašasti plodovi, poznati kao zdrav izvor tijelu neophodnih masti.
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 332
Nadjev 1
- 200 g grožđice
- 2 kom jabuka (mesnati dio)
- limunova korica
Nadjev 2
- 100 g maslac, neslani
- 100 g šećer, kristal
- 40 g glatko brašno
- 60 g bademi,mljeveni
- 2 kom jaje kokošje
Priprema
- Grožđice, oguljene i na kockice nasjeckane jabuke i koricu limuna pomiješajte te ostavite nekoliko sati. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno s mljevenim bademima. Utrljajte maslac narezan na listiće u brašno, umiješajte šećer i postupno dodajte jaje te mijesite smjesu dok ne dobijete mekano tijesto.
- Prebacite ga na pobrašnjenu površinu i oblikujte u loptu, koju poravnajte i spljoštite prstima. Zamotajte ga folijom i ostavite u hladnjaku sat vremena. Zagrijte pećnicu na 200°c i namažite kalupu za muffine.
- Razvaljajte tijesto na debljinu od tri mm. Okruglim kalupom izrežite 12 krugova i složite ih u kalupe. Napravite smjesu tako da pjenasto umiješate maslac i šećer. Dodajte brašno i umućena jaja te miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Umiješajte mljevene bademe.
- Nadjenite minipite s nadjevom od jabuka te nadjevom od jaja. Pecite 20 minuta.
Izvor Skuhatćute