gastro postao
Pizza koju me naučila raditi svekrva. Sastojci su dostatni za dva protvana.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Srednje
Tijesto:
- 3 dag svježeg kvasca
- 3 žlica ulja
- soli ( dva puta pod prstima )
- 3.50 dl vode
- brašno ( po potrebi )
Za pizzu
- rajčica ( ketchup)
- šunka
- sir
- origano
- šampinjoni
- kobasica
- špek
- kukuruz
Priprema
- Kvasac rastopimo u toploj vodi, dodamo sol, ulje i brašno.
- Tijesto dobro izradimo i stavimo da raste ( na toplom )
- Razvaljamo tijesto, krajevi da budu deblji. U namazani protvan ( s uljem ), stavimo tijesto, zatim kečap: blagi i ljuti, na kečap, zatim šunku ( na kockice ili kako Vam odgovara ), te naribani sir, na vrh origana. Po želji možete staviti domaće kobasice, šampinjone, kukuruz ( šećerac ), špek. Sve ovisi o Vašoj želji.
- Pećnicu prije pečenja zagrijati.
- Peći 10 minuta na 220 °C.