Recepti 15. veljače 2016.

Pizza a la svekrva

pizza
foto: Žarko Bašić/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Pizza koju me naučila raditi svekrva. Sastojci su dostatni za dva protvana.

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Srednje

Tijesto:

  • 3 dag svježeg kvasca
  • 3 žlica ulja
  • soli ( dva puta pod prstima )
  • 3.50 dl vode
  • brašno ( po potrebi )

Za pizzu

  • rajčica ( ketchup)
  • šunka
  • sir
  • origano
  • šampinjoni
  • kobasica
  • špek
  • kukuruz

Priprema

  1. Kvasac rastopimo u toploj vodi, dodamo sol, ulje i brašno.
  2. Tijesto dobro izradimo i stavimo da raste ( na toplom )
  3. Razvaljamo tijesto, krajevi da budu deblji. U namazani protvan ( s uljem ), stavimo tijesto, zatim kečap: blagi i ljuti, na kečap, zatim šunku ( na kockice ili kako Vam odgovara ), te naribani sir, na vrh origana. Po želji možete staviti domaće kobasice, šampinjone, kukuruz ( šećerac ), špek. Sve ovisi o Vašoj želji.
  4. Pećnicu prije pečenja zagrijati.
  5. Peći 10 minuta na 220 °C.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.