Recepti 13. listopada 2014.

Pizza s kobasicama

Pizza s kobasicama
Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Izradite domaće tijesto za pizzu i nadjenite ju kobasicama po izboru

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 709

Potrebno vam je

  • 7 g suhi kvasac
  • 1 šalica voda
  • 2 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 0.50 žlica list bosiljka
  • 0.50 žlica origano
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 1 šalica rajčica ( ketchup)
  • 2 šalica mozzarella
  • 225 g kobasice svinjske
  • 1 kom paprika, zelena
  • 1 kom crvena paprika
  • 0.50 kom luk ,crveni

Priprema

  1. Topite kvasac u toploj vodi deset minuta.
  2. U drugoj zdjeli izmiješajte brašno, bosiljak, origano, češnjak i sol. U prvu zdjelu umiješajte začinjeno brašno. Izmiješajte rukama.
  3. Na pobrašnjenoj površini mijesite tijesto oko pet minuta. Žlicom ulja nauljite zdjelu, stavite tijesto u nju, pokrijte i ostavite da se diže 40 minuta.
  4. Razvaljajte tijesto i stavite u kalup za pečenje pa premažite žlicom maslinova ulja. Pecite tijesto deset minuta na 205°c, maknite iz pećnice pa polite umakom te dodajte mozzarellu, kobasice, papriku i luk. Pecite 25-30 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.