Recepti 13. listopada 2014.

Pizza s tikvicama i gljivama

Pizza s tikvicama i gljivama
Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ispecite vegeterijansku pizzu kod kuće za sebe i svoje najmilije

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 630

Tijesto

  • 600 g pšenično brašno, bijelo
  • 7 g suhi kvasac
  • 3 mala žlica šećer, kristal
  • 2 mala žlica sol
  • 1 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 300 ml voda

Nadjev

  • 3 kom luk ,crveni
  • 7 g majčina dušica
  • 7 g ružmarin
  • 600 g rajčica, crvena
  • 200 g tikvice, zelene
  • 50 g vrganj
  • 50 g bukovače
  • 100 g šampinjoni (uzgojeni)
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Tijesto za pizzu napravite tako što u zdjelu prosijete brašno, dodatek kvasac, sol, šećer i na suho pomiješate sastojke. Zatim ulijete maslinovo ulje, mlaku vodu i sve zajedno na srednjoj brzini 15-ak minuta mijesite ručnim mikserom.
  2. Od dobivenog tijesta oblikujte kuglu, premažite ju maslinovim uljem da se ne suši, premijestite u čistu zdjelu, poklopite i stavite u hladnjak da se polagano diže, najmanje 12 sati.
  3. U tavi ugrijte tri žlice maslinovog ulja, dodajte luk narezan na kolutiće, te ga na laganoj vatri pržite dok malo ne omekša. Zatim dodajte rajčicu narezanu na ploške, majčinu dušicu i ružmarin, začinite solju i paprom, te na laganoj vatri pirjajte povremeno miješajući, dok umak ne reducira.
  4. Tijesto podijelite na četiri jednaka djela, svaki zasebno premijesite i razvaljajte u krug debljine pet milimetara.
  5. Krugove tijesta zatim premjestite na lim za pečenje, po tijestu rasporedite nadjev od rajčice, a preko njega složite tikvice i gljive.
  6. U zdjelici umutite žumanjak s malo vode i dobivenom mješavinom premažite rubove tijesta. Rubove po želji posipajte s malo mrvljene majčine dušice i ovako pripremljene pizze stavite peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, po prilici 12 minuta.

Izvor www.smrznutojezdravo.com

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.