Recepti 03. listopada 2014.

Pljeskavice punjene sirom i krastavcima

gastro postao gastro.24sata.hr
Bogate i zasitne mesne pljeskavice upotpunite krastavcima i sirom trapistom

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 482

Potrebno vam je

  • 750 g mljeveno meso
  • 1 kriška kruh pšenični, bijeli
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 1 vezica peršin, list
  • 2 kom jaje kokošje
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • mješavina suhih začina
  • 150 g trapist
  • 3 kom krastavci (svježi, sirovi)

Priprema

  1. Nasjeckajte luk, češnjak i peršin. Sve to umiješajte u meso, kojem ste dodali jaja, sol, papar, vegetu i izmrvljeni kruh.
  2. Od smjese napravite osam tankih pljeskavica.
  3. Na polovicu njih stavite sir i narezane krastavce pa preklopite. Krajeve stisnite da sir ne bi iscurio.
  4. Pljeskavice ispecite na roštilju ili grill-tavi.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.