gastro postao
Ove slane pogačice savršena su zamjena za kruh kao prilog!
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 137
Potrebno vam je
- 225 g pšenično brašno, bijelo
- 1 mala žlica prašak za pecivo
- 50 g maslac, neslani
- 1 žlica svježi timijan
- 0.50 mala žlica gorušica u prahu
- sol
- svježe mljeveni papar
- 50 g sir podravec
- 50 g parmezan
- 3 žlica mlaćenica
- 2 kom jaje kokošje
Priprema
- Stavite u zdjelu brašno i prašak za pecivo. Dodajte maslac pa ga prstima umiješajte u brašno tako da dobijete smjesu sličnu krušnim mrvicama. Ovo možete napraviti i u blenderu. Lagano izmiješajte timijan, gorušicu u prahu, sol, papar, naribani tvrdi sir i 3/4 parmezana. Dodajte jaja i mlaćenicu pa zamijesite tijesto, no ne previše.
- Stavite tijesto na pobrašnjenu površinu pa ga razvaljajte na debljinu od dva-tri cm. Izrežite krugove promjera pet cm. Stavite ih na lim za pečenje, premažite s malo mlaćenice i pospite preostalim parmezanom. Pecite pogačice 20 minuta na 180°c.
Izvor Skuhatćute