Recepti 03. listopada 2014.

Pohana piletina

Pohana piletina
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Još jedan od mnogih načina za pohati piletinu

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 653

Potrebno vam je

  • 4 filet pile (bijelo meso bez kosti)
  • 6 žlica kukuruzno brašno ili krupica
  • 4 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 1 mala žlica paprika u prahu
  • 0.50 mala žlica češnjak u prahu
  • 0.50 mala žlica sol
  • 0.25 mala žlica papar
  • 0.25 mala žlica kumin, mljeveni
  • 1 kom paprika, zelena
  • 1 kom crvena paprika
  • 5 kom krumpir, mladi
  • 3 žlica mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 dl ulje maslinovo

Priprema

  1. Ogulite krumpire i narežite ih na male kocke. Stavite u puno zasoljene vode i kuhajte. U međuvremenu istucite pileće odreske pa ih umočite u malo vode. Uvaljajte ih u pomiješanu palentu, brašno, papriku u prahu, češnjak, sol, papar i kumin.
  2. Ugrijte maslinovo ulje u tavi pa pržite meso tri minute sa svake strane. Kad je meso gotovo, u tavu ubacite paprike narezane na trake i pržite minutu, dvije. Nakon što su krumpiri kuhani, ispasirajte ih s malo mlijeka i, prema želji, još posolite. Umjesto krumpira možete pripremiti i instant-pire ili batat.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.