gastro postao
Još jedan od mnogih načina za pohati piletinu
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 653
Potrebno vam je
- 4 filet pile (bijelo meso bez kosti)
- 6 žlica kukuruzno brašno ili krupica
- 4 žlica pšenično brašno, bijelo
- 1 mala žlica paprika u prahu
- 0.50 mala žlica češnjak u prahu
- 0.50 mala žlica sol
- 0.25 mala žlica papar
- 0.25 mala žlica kumin, mljeveni
- 1 kom paprika, zelena
- 1 kom crvena paprika
- 5 kom krumpir, mladi
- 3 žlica mlijeko kravlje, punomasno
- 1 dl ulje maslinovo
Priprema
- Ogulite krumpire i narežite ih na male kocke. Stavite u puno zasoljene vode i kuhajte. U međuvremenu istucite pileće odreske pa ih umočite u malo vode. Uvaljajte ih u pomiješanu palentu, brašno, papriku u prahu, češnjak, sol, papar i kumin.
- Ugrijte maslinovo ulje u tavi pa pržite meso tri minute sa svake strane. Kad je meso gotovo, u tavu ubacite paprike narezane na trake i pržite minutu, dvije. Nakon što su krumpiri kuhani, ispasirajte ih s malo mlijeka i, prema želji, još posolite. Umjesto krumpira možete pripremiti i instant-pire ili batat.
Izvor Skuhatćute