Recepti 20. siječnja 2016.

Za bolje jutro: Pohani kruh sa svježim sirom

Pohani-kruh-sa-svježim-sirom
foto: Dreamstime
gastro postao gastro.24sata.hr
Pohani kruh možete poslužiti kao jutarnji obrok, međuobrok i toplu večeru. Uglavnom, nikada se ne odbija!

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 288

Potrebno vam je

  • 8 kriška tost
  • 2 kom jaje kokošje
  • 2 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 1 žličica ekstrakt vanilije
  • 50 g ricotta
  • 100 g svježi kravlji sir
  • 50 g šećer, kristal
  • 1 žličica limunov sok
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 4 žlica ulje suncokretovo
  • 2 šalica jagode
  • 2 žlica šećer, kristal
  • 1 kom vanilin šećer
  • 1 žlica gustin

Priprema

  1. Pomiješajte nasjeckane jagodesa šećerom i dodajte 1/3 šalice vode. Kuhajte dok ne zavrije, zatim smanjite vatru. 
  2. Pomiješajte gustin s dvije žlice vode i vanilin šećerom. Izlijte u jagode. Miješajte oko 4 minute dok se smjesa ne zgusne.
  3. Mikserom izradite sir, ricottu, šećer, žumanjak i limunov sok.
  4. Ploške tosta prerežite dijagonalno u oblik trokuta.
  5. Umutite jaja s mlijekom i vanilijom. 
  6. Ploške tosta premažite nadjevom od sira i po njemu stavite preljev od jagoda. Preklopite drugom ploškom svaki sendvič.
  7. Zagrijte ulje. Umočite trokute s obiju strana i kratko popržite na masnoći sa svake strane. Izvadite na papirnati ubrus.
  8. Pospite šećerom u prahu i poslužite uz preljev od jagoda.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.