gastro postao
Karneval je najbolji izgovor za uživanje u ovim delicijama od mekog tijesta
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 491
Potrebno vam je
- 500 g pšenično brašno, bijelo
- 1 kom kvasac, svježi
- 0.25 l mlijeko kravlje, punomasno
- 50 g šećer, kristal
- 2 žlica ulje, biljno
- 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- sol
- 1 žlica tamni rum
- 1 šalica marmelada, miješana
- šećer, u prahu
Priprema
- Od malo brašna (2-3 žlice), razmrvljenoga kvasca, malo mlijeka i šećera napravite smjesu. Pokrijte je krpom i ostavite na toplom 15-ak minuta.
- Pomiješajte šećer, ulje, žumanjke, sol, rum, preostalo brašno i mlijeko te zamijesite tijesto. Ostavite ga na toplom oko pola sata da se udvostruči.
- Zatim ga razvaljajte na dva cm debljine te čašom izrežite kolutove. Na svaki drugi stavite po žlicu marmelade, pokrijte praznim komadom tijesta, pažljivo pritisnite rubove i pustite krafne neka se dižu još 15 minuta.
- Pržite ih u vrućem ulju oko tri minute. Maknite poklopac, okrenite krafne i pržite još tri minute. Okrenite ih šupljikavom žlicom i pecite nepoklopljene još tri minute. Pržene krafne pospite šećerom u prahu.
Izvor Skuhatćute