Recepti 03. listopada 2014.

Pokladnice s marmeladom

gastro postao gastro.24sata.hr
Karneval je najbolji izgovor za uživanje u ovim delicijama od mekog tijesta

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 491

Potrebno vam je

  • 500 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 kom kvasac, svježi
  • 0.25 l mlijeko kravlje, punomasno
  • 50 g šećer, kristal
  • 2 žlica ulje, biljno
  • 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • sol
  • 1 žlica tamni rum
  • 1 šalica marmelada, miješana
  • šećer, u prahu

Priprema

  1. Od malo brašna (2-3 žlice), razmrvljenoga kvasca, malo mlijeka i šećera napravite smjesu. Pokrijte je krpom i ostavite na toplom 15-ak minuta.
  2. Pomiješajte šećer, ulje, žumanjke, sol, rum, preostalo brašno i mlijeko te zamijesite tijesto. Ostavite ga na toplom oko pola sata da se udvostruči.
  3. Zatim ga razvaljajte na dva cm debljine te čašom izrežite kolutove. Na svaki drugi stavite po žlicu marmelade, pokrijte praznim komadom tijesta, pažljivo pritisnite rubove i pustite krafne neka se dižu još 15 minuta.
  4. Pržite ih u vrućem ulju oko tri minute. Maknite poklopac, okrenite krafne i pržite još tri minute. Okrenite ih šupljikavom žlicom i pecite nepoklopljene još tri minute. Pržene krafne pospite šećerom u prahu.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.