Recepti 03. listopada 2014.

Poljupci od bjelanjaka

gastro postao gastro.24sata.hr
Neodoljivi zalogajčići od bjelanjaka, šećera i limunovog soka suše se u pećnici dok ne budu spremni na mali preljev od čokolade i šarenih mrvica

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 16

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 71

Potrebno vam je

  • 2 kom bjelanjak kokošji
  • 150 g šećer, kristal
  • 1 mala žlica limunov sok
  • 100 g čokolada za kuhanje

Priprema

  1. Istucite bjelanjke dok ne postanu glatki i sjajni. Umiješajte limunov sok pa polako dodajte šećer. Miksajte dok ne dobijete čvrsti snijeg od bjelanjaka.
  2. Slastičarskom vrećicom stavljajte smjesu u lim za pečenje obložen masnim papirom. Sušite u pećnici na vrlo niskoj temperaturi od oko 80°c sat vremena. Kad izvana poljupci postanu tvrdi, izvadite ih. Ohladite ih, a za to vrijeme otopite čokoladu na pari.
  3. Ukrasite čokoladom i mrvicama kao na slici te ostavite da se ohlade u hladnjaku i poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.