gastro postao
Neodoljivi zalogajčići od bjelanjaka, šećera i limunovog soka suše se u pećnici dok ne budu spremni na mali preljev od čokolade i šarenih mrvica
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 16
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 71
Potrebno vam je
- 2 kom bjelanjak kokošji
- 150 g šećer, kristal
- 1 mala žlica limunov sok
- 100 g čokolada za kuhanje
Priprema
- Istucite bjelanjke dok ne postanu glatki i sjajni. Umiješajte limunov sok pa polako dodajte šećer. Miksajte dok ne dobijete čvrsti snijeg od bjelanjaka.
- Slastičarskom vrećicom stavljajte smjesu u lim za pečenje obložen masnim papirom. Sušite u pećnici na vrlo niskoj temperaturi od oko 80°c sat vremena. Kad izvana poljupci postanu tvrdi, izvadite ih. Ohladite ih, a za to vrijeme otopite čokoladu na pari.
- Ukrasite čokoladom i mrvicama kao na slici te ostavite da se ohlade u hladnjaku i poslužite.
Izvor Skuhatćute