Recepti 19. studenoga 2018.

Polpete od krumpira i tune - idealni zalogaji u tisuću kombinacija

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Slasne polpete od tune idealan su i brz ručak tijekom tjedna, a prilagoditi ih možete samo svom ukusu. Bolje ne može!

Spoj tunjevine, krumpira i slanih inćuna stvorit će divnu kombinaciju okusa. Jednostavnim i poznatim namirnicama dodajte i limunovu koricu, svježe začinsko bilje i češnjak, pa sve zajedno dovršite u pećnici ili na ulju.

 

Možda vas zanima... Grickalica tjedna: Polpete od krumpira i sira Recepti

 

Dok se popečci peku, pripremite umak ili prilog, a upakirati ih možete i u peciva, pa poslužiti kao jednostavniju verziju burgera.

 

Možda vas zanima... Ultimativni umak za sendviče, tortilje i burgere – imamo recept! Recepti burger Možda vas zanima... Bezmesno savršenstvo: Burger od batata i feta sira Recepti

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood


Potrebno vam je:

  • 250 g krumpira
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 4 žlice krušnih mrvica
  • 8 fileta inćuna
  • 1 jaje
  • limunova korica
  • 400 g tune
  • 1 režanj češnjaka
  • 4 žlice peršina

Postupak pripreme:

  1. Krumpire (narezane na 4 dijela) kuhajte u velikom loncu s posoljenom vodom dok ne omekšaju. Zgnječite ih ili naribajte i ostavite da se hlade.
  2. Dodajte mu inćune (iz ulja, sitno nasjeckane), jaje, krušne mrvice, naribanu limunovu koricu, tunjevinu, nasjeckani češnjak i peršin, sol i papar te sve dobro izmiješajte. 
  3. Zagrijte pećnicu na 180°C.
  4. Oblikujte četiri kuglice veličine teniske loptice i spljoštite ih.
  5. Stavite polpete na lim za pečenje obložen papirom za pečenje pa ih pecite 20 minuta, sve dok ne poprime zlatnosmeđu boju. Dovršiti ih možete i na vrućem ulju za što će vam trebati tek nekoliko minuta sa svake strane, dok polpete ne poprime boju.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.