gastro postao
Slasne polpete od tune idealan su i brz ručak tijekom tjedna, a prilagoditi ih možete samo svom ukusu. Bolje ne može!
Spoj tunjevine, krumpira i slanih inćuna stvorit će divnu kombinaciju okusa. Jednostavnim i poznatim namirnicama dodajte i limunovu koricu, svježe začinsko bilje i češnjak, pa sve zajedno dovršite u pećnici ili na ulju.
Dok se popečci peku, pripremite umak ili prilog, a upakirati ih možete i u peciva, pa poslužiti kao jednostavniju verziju burgera.
Potrebno vam je:
- 250 g krumpira
- sol
- svježe mljeveni papar
- 4 žlice krušnih mrvica
- 8 fileta inćuna
- 1 jaje
- limunova korica
- 400 g tune
- 1 režanj češnjaka
- 4 žlice peršina
Postupak pripreme:
- Krumpire (narezane na 4 dijela) kuhajte u velikom loncu s posoljenom vodom dok ne omekšaju. Zgnječite ih ili naribajte i ostavite da se hlade.
- Dodajte mu inćune (iz ulja, sitno nasjeckane), jaje, krušne mrvice, naribanu limunovu koricu, tunjevinu, nasjeckani češnjak i peršin, sol i papar te sve dobro izmiješajte.
- Zagrijte pećnicu na 180°C.
- Oblikujte četiri kuglice veličine teniske loptice i spljoštite ih.
- Stavite polpete na lim za pečenje obložen papirom za pečenje pa ih pecite 20 minuta, sve dok ne poprime zlatnosmeđu boju. Dovršiti ih možete i na vrućem ulju za što će vam trebati tek nekoliko minuta sa svake strane, dok polpete ne poprime boju.
Dobar tek!