Recepti 15. kolovoza 2016.

Polpete sa sirom i kvinojom

Sir kvinoja
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusne polpete od naribanog sira i kvinoje

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1064

Potrebno vam je

  • 1 šalica brokula (vrhovi s cvijetom)
  • 5 kom mladi luk
  • 1 kom čili papričica
  • 2 šalica kvinoja
  • 1 kom limeta
  • 0.25 šalica peršin, list
  • 0.50 šalica parmezan
  • 2 kom jaje kokošje
  • 2 žlica mlijeko kravlje, punomasno
  • 0.50 šalica brašno za dizana tijesta
  • sol
  • 2 dl ulje maslinovo
  • 200 g vrhnje kiselo (20% masti)

Priprema

  1. Skuhajte brokulu u vodi, razdvojite je na komadiće te posebno skuhajte kvinoju. Stavite brokulu, kuhanu kvinoju, naribani sir, usitnjenu čili papričicu, sjeckani mladi luk, limetinu koru, sjeckani peršin, mlijeko, sol i jaja u veliku zdjelu. Dodajte brašno i sve dobro promiješajte. Ako je smjesa prerijetka, dodajte još brašna.
  2. Zagrijte u velikoj tavi ulje, dodajte smjesu žlicom i pržite sa svake strane nekoliko minuta.

Ukusne polpete od naribanog sira i kvinoje

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.