Recepti 01. srpnja 2019.

Popravite dan brzom i kremastom tjesteninom

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Odagnaj sve brige kremastom tjesteninom sa šparogama, limunom, vinom i parmezanom...

Tjestenine su borac protiv lošeg raspoloženja i jednako su efikasne kao i čokoladni deserti. Ključ uspjeha je u kremoznosti i jednostavnoj pripremi te divnom mirisu koji ispunjava cijelu prostoriju.

Ovaj recept zadovoljava sve kriterije i poslužit će dobro kao brzinski ručak ili večera.

 

Možda vas zanima... Tjestenina sa sirom za topli i kremasti početak vikenda Recepti

 

 

Sastojci:

  • 400 g tjestenine
  • 400 g šparoga
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 mali luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 250 ml bijelog vina
  • 1 limun
  • 1 žličica soli
  • 50 g naribanog parmezana
  • ½ žličice papra
  • Nasjeckani svježi peršin

Priprema:

  1. Skuhaj tjesteninu u slanoj vodi, prema uputama na pakiranju. Sačuvaj 100 ml vode od kuhanja.
  2. U velikoj tavi zagrij žlicu maslinovog ulja pa ubaci narezane šparoge i malo ih posoli. Kad postanu hrskave, makni ih s vatre i prebaci na tanjur.
  3. Preostale dvije žlice maslinovog ulja zagrij na srednje jakoj vatri. Propirjaj nasjeckani luk i češnjak kako bi omekšali pa dodaj vrhnje, bijelo vino, sok i koricu limuna. Pričekaj da zavrije pa smanji vatru i pusti da krčka pet minuta. Dodaj sol, parmezan i papar i promiješaj.
  4. U pripremljeni umak umiješaj tjesteninu, šparoge i nasjeckani peršin.

 

Možda vas zanima... Izbjegni pet velikih grešaka pri kuhanju tjestenine Špajza

 

 

Pospi s još malo parmezana i posluži toplo!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.