gastro postao
Odagnaj sve brige kremastom tjesteninom sa šparogama, limunom, vinom i parmezanom...
Tjestenine su borac protiv lošeg raspoloženja i jednako su efikasne kao i čokoladni deserti. Ključ uspjeha je u kremoznosti i jednostavnoj pripremi te divnom mirisu koji ispunjava cijelu prostoriju.
Ovaj recept zadovoljava sve kriterije i poslužit će dobro kao brzinski ručak ili večera.
Sastojci:
- 400 g tjestenine
- 400 g šparoga
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 mali luk
- 2 režnja češnjaka
- 100 ml vrhnja za kuhanje
- 250 ml bijelog vina
- 1 limun
- 1 žličica soli
- 50 g naribanog parmezana
- ½ žličice papra
- Nasjeckani svježi peršin
Priprema:
- Skuhaj tjesteninu u slanoj vodi, prema uputama na pakiranju. Sačuvaj 100 ml vode od kuhanja.
- U velikoj tavi zagrij žlicu maslinovog ulja pa ubaci narezane šparoge i malo ih posoli. Kad postanu hrskave, makni ih s vatre i prebaci na tanjur.
- Preostale dvije žlice maslinovog ulja zagrij na srednje jakoj vatri. Propirjaj nasjeckani luk i češnjak kako bi omekšali pa dodaj vrhnje, bijelo vino, sok i koricu limuna. Pričekaj da zavrije pa smanji vatru i pusti da krčka pet minuta. Dodaj sol, parmezan i papar i promiješaj.
- U pripremljeni umak umiješaj tjesteninu, šparoge i nasjeckani peršin.
Pospi s još malo parmezana i posluži toplo!