gastro postao
                                            
                                        
                                    Idealan proljetni doručak
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 6
Potrebno vam je
- 4 kom jaje kokošje
 - 1 mala žlica vinski ocat
 - 4 kom mladi luk
 - 2 šalica šampinjoni (uzgojeni)
 - 1 režanj češnjak
 - 4 kom šparoge, divlje
 - 2 šalica španjak špinak
 - 1 kom mrkva, crvena
 - 1 žlica ulje maslinovo
 - sol
 - svježe mljeveni papar
 
Priprema
- Povrće očistite, nasjeckajte, kratko blanširajte i ocijedite. Stavite ga pomiješanog u namašćenu vatrostalnu zdjelu, prelijte sa žlicom maslinovog ulja i stavite u pećnicu na 15-tak minuta.
 - Dok se povrće peče, pristavite lonac s vodom, a kada voda zakuha dodajte žličicu octa. Poširajte jaja u ključaloj vodi.
 - Izvadite povrće iz pećnice, posložite na tanjure i povrh povrća stavite po dva poširana jaja po osobi.