Recepti 14. studenoga 2016.

Povratak u djetinjstvo: Valjušci s makom

valjušci s makom
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Valjušci od krumpira s prezlama ili makom instantno nas vraćaju u neko bezbrižnije vrijeme.

Domaće tijesto za valjuške jednostavno je pripremiti, a gotovo da se i ne može mjeriti s onim kupovnim. Jednostavan dodatak poput maka i šećera instantno će vas vratiti u neke bezbrižnije dane djetinjstva. Za slaniju varijantu, mak možete zamijeniti prezlama, a za još slađu - kakaom.

Potrebno vam je:

  • 500 g krumpira
  • 250 g oštrog brašna
  • 1 jaje
  • 50 g maslaca
  • Sol
  • 100 g maka
  • 50 g šećera

Priprema:

  1. Krumpir očistite, nasjeckajte i skuhajte.
  2. Ohladite ga, protisnite i pretvorite u pire.
  3. Dodajte brašno, jaje i sol.
  4. Od tijesta koje dobijete oblikujte dugi valjak pa ga režite na valjuške duljine oko 1 cm.
  5. Kuhajte ih u kipućoj vodi dok ne isplivaju na površinu.
  6. Ocijedite ih i prebacite na zagrijani maslac.
  7. Zapecite ih dok ne dobiju laganu hrskavu koricu pa ih pospite mješavinom šećera i maka.
  8. Poslužite tople.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.