gastro postao
Valjušci od krumpira s prezlama ili makom instantno nas vraćaju u neko bezbrižnije vrijeme.
Domaće tijesto za valjuške jednostavno je pripremiti, a gotovo da se i ne može mjeriti s onim kupovnim. Jednostavan dodatak poput maka i šećera instantno će vas vratiti u neke bezbrižnije dane djetinjstva. Za slaniju varijantu, mak možete zamijeniti prezlama, a za još slađu - kakaom.
Potrebno vam je:
- 500 g krumpira
- 250 g oštrog brašna
- 1 jaje
- 50 g maslaca
- Sol
- 100 g maka
- 50 g šećera
Priprema:
- Krumpir očistite, nasjeckajte i skuhajte.
- Ohladite ga, protisnite i pretvorite u pire.
- Dodajte brašno, jaje i sol.
- Od tijesta koje dobijete oblikujte dugi valjak pa ga režite na valjuške duljine oko 1 cm.
- Kuhajte ih u kipućoj vodi dok ne isplivaju na površinu.
- Ocijedite ih i prebacite na zagrijani maslac.
- Zapecite ih dok ne dobiju laganu hrskavu koricu pa ih pospite mješavinom šećera i maka.
- Poslužite tople.
Dobar tek!