04. listopada 2016.

Najljepši recepti za hladne dane: Prebacite se na jesensko kuhanje

jesenska hrana
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Hladnije vrijeme, kišni dani i želja za toplim obrocima sve su učestalija pojava. Zasladite se našim najboljim receptima i maksimalno uljepšajte jesenske dane.

Juhe, zimnica i topli začini poput cimeta i dimljene crvene paprike odličan su odabir za hladnije dane pred nama. Saznajte što i kako bi se trebalo naći na vašem jelovniku ove jeseni, a poslužite se i našim najdražim jesenskim receptima.

Juhe

Jušne kombinacije koje griju tijelo i dušu, fina su okrijepa nakon dugih radnih dana. Pripremajte jednostavna variva gotova u manje od sat vremena. Koristite li korijenasto povrće poput krumpira i mrkve, imajte na umu da se oni uvijek stavljaju kuhati prvi, a želite li pripremiti varivo od žitarica, svakako ćete si olakšati posao tako da žitarice namočite noć prije.

 

Juha od buče | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Pozdrav ljetu: Topla juha s povrćem i noklicama

Za topli početak jeseni: Varivo od tikvica i krumpira

Veseli i grije: Topla juha od leće

Jednostavno povrtno varivo s tajnim sastojkom

Začini

Cimet, muškatni oraščić, đumbir i crvena paprika primamljivi su mirisi koji nas osvajaju u jesen. Upravo oni obroke čine bogatijima i ukusnijima. Kombinirajte ih čak i u jelima u koja ih obično ne biste stavili. Cimet se odlično slaže s mljevenim mesom i umacima od rajčice dok muškatni orašćić uvijek možete kombinirati u različitim varijantama s tjesteninom. Crvena paprika odlično se slaže gotovo sa svakim jelom, a posebice s kremastim umacima na bazi vrhnja.

 

Namaz koji nestaje brzinom munje: Chutney od pečenih krušaka

Nikad jednostavniji domaći njoki od buče

Sočni muffini s kruškama i đumbirom

Brzo, lako, neodoljivo: Starinski kolač od jabuka i griza

pečeni batat | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Vrijeme je da upalite pećnicu

Zaboravite na deserte bez pečenja i hladne salate, vrijeme je da ljetne hitove poput ovih potpuno maknete sa svojih jelovnika. Raskošni složenci, pečenja s povrćem i slastice s pečenom bučom od sada postaju središte vašeg kuhanja. Neka kuhinja zamiriši na ljubav i toplinu, a vi se upustite u pripremu neodoljivih delicija.

Prijedlog za ručak: Palenta u umaku od rajčica i pečene paprike

Bolje ne može: Brzi složenac od mljevenog mesa, sira i kruha

Kremasti gratinirani batat s pancetom

Slasna piletina s jogurtom i sezonskim povrćem

Bogati punjeni šampinjoni za prste polizati

Držite se jednostavnih recepata

Jabuke i kupus divni su predstavnici jeseni. Pripremate li brzinska jela tijekom tjedna, kombinirajte ih s jednostavnim, već poznatim začinima i učinite baš svako jelo domaćim na najbrži način. Kobasice s kiselim zeljem ili crumble s jabukama, jednostavni i domaći, nikad neće biti ukusniji. 

 

Pečene jabuke s medom | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Brzo i fino: Slatki jesenski crumble

Aromatične pečene jabuke koje obožavamo

Kobasice s kupusom i krumpirom

Ručak pobjednika: Valjušci sa slaninom i kupusom

Zimnica

Ne zaboravite na potpuno svježu zimnicu koju ste još do jučer pripremali. Nema boljeg od domaćeg ajvara na toplom kruhu ili toplih čokoladnih kocaka s domaćim pekmezom od marelica. Kiseli krastavci odlično će pristajati umacima na bazi vrhnja, a ukiseljena cikla svakom pečenju. 

Ovisnost od koje se ne želimo izliječiti: Najjači recepti za pripremu ajvara

Stižu hladni dani: Pripremite što prije ukusno ukiseljeno povrće

Tajni recept za originalnu sacher tortu

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.