gastro postao
Hranjiva salata kao odličan dodatak raznim jelima
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 353
Potrebno vam je
- 200 g pšenično brašno (puno zrno 100% )
- 150 g mahune žute (zrele)
- 3 kom rajčica, crvena
- 1 kom crvena paprika
- 0.50 kom krastavci (svježi, sirovi)
- 1 kom mladi luk
- peršin, list
- aceto balsamico
- 1 prstohvat sol
- 1 prstohvat svježe mljeveni papar
- 3 žlica ulje maslinovo
- 100 g feta sir
Priprema
- Zagrijati veću količinu vode, dodati pšenicu i kuhati 45 do 60 min. Procijedit i ostaviti da se ohladi.
- Mahune kuhati u ključaloj vodi 10 do 15 min.
- U zdjeli pomiješati ostale sastojke, dodati kuhane mahune i pšenicu. Začiniti octom, soli i paprom. Na kraju u salatu dodati sir I maslinovo ulje.