Recepti 13. listopada 2014.

Povrtna salata sa žitaricama

gastro postao gastro.24sata.hr
Hranjiva salata kao odličan dodatak raznim jelima

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 353

Potrebno vam je

  • 200 g pšenično brašno (puno zrno 100% )
  • 150 g mahune žute (zrele)
  • 3 kom rajčica, crvena
  • 1 kom crvena paprika
  • 0.50 kom krastavci (svježi, sirovi)
  • 1 kom mladi luk
  • peršin, list
  • aceto balsamico
  • 1 prstohvat sol
  • 1 prstohvat svježe mljeveni papar
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 100 g feta sir

Priprema

  1. Zagrijati veću količinu vode, dodati pšenicu i kuhati 45 do 60 min. Procijedit i ostaviti da se ohladi.
  2. Mahune kuhati u ključaloj vodi 10 do 15 min.
  3. U zdjeli pomiješati ostale sastojke, dodati kuhane mahune i pšenicu. Začiniti octom, soli i paprom. Na kraju u salatu dodati sir I maslinovo ulje.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.