Recepti 13. listopada 2014.

Povrtne bombice

gastro postao gastro.24sata.hr
Umjesto brokule i mahuna možete u jelo ubaciti povrće po vašem izboru

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Potrebno vam je

  • 8 kom krumpir, zreli
  • 250 g brokula (vrhovi s cvijetom)
  • 250 g mahune žute (zrele)
  • 2 kom crvena paprika
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 2 žlica krušne mrvice
  • sol
  • papar
  • tabasco
  • 1 žličica paprika u prahu
  • 100 g mljeveno meso
  • 1 žlica ulje, biljno
  • 150 g gouda punomasni
  • 1 šalica slanutak, kuhani ekozona

Priprema

  1. Krumpir ogulite, prepolovite i izdubite unutrašnjost. Izdubljeni krumpir naribajte. Polovice pecite u pećnici oko pola sata ili dok ne omekša.
  2. Povrće propirjajte na tavi.
  3. Mljeveno meso pomiješajte s naribanim krumpirom, slanutkom, krušnim mrvicama, solju, paprom, mljevenom crvenom paprikom i tabascom.
  4. Nadjenite krumpire tom smjesom i zapecite u pećnici posipane sirom. Izvadite i na vrh dodajte pirjano povrće.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.