Recepti 03. listopada 2014.

Povrtne rolice u rižinu papiru

gastro postao gastro.24sata.hr
Beglutenska verzija povrtnih rolica daje priliku i osobama s intolerancijom ili alergijom na gluten da uživaju u ovom laganom, ukusnom i zdravom obroku

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 172

Potrebno vam je

  • 6 list rižino tijesto
  • 60 g rižini rezanci
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 0.50 kom kupus glavati, crveni
  • 1 žlica peršin, list
  • 2 žlica soja umak
  • 200 ml ulje, biljno

Priprema

  1. Rižine rezance stavite u prokuhanu vruću vodu te ih ostavite tri minute dok ne nabubre i omekšaju. Rižin papir namočite u vruću vodu, otresite višak tekućine i stavite ga na čistu radnu površinu.
  2. Nasjeckajte crveni kupus na rezance, a mrkvu usitnite nožem na tanke kraće rezance. Stavite ih u zdjelu te im dodajte sjeckani peršin i rižine rezance. Ulijte malo sojina umaka i sve dobro promiješajte. Stavite po žlicu, dvije nadjeva na rižine listove, preklopite i zamotajte.
  3. Pržite rolice u dubokom vrućem ulju dok ne postanu hrskave. Ocijedite ih na papirnatom ubrusu i poslužite uz umak.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.