gastro postao
Beglutenska verzija povrtnih rolica daje priliku i osobama s intolerancijom ili alergijom na gluten da uživaju u ovom laganom, ukusnom i zdravom obroku
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 172
Potrebno vam je
- 6 list rižino tijesto
- 60 g rižini rezanci
- 1 kom mrkva, crvena
- 0.50 kom kupus glavati, crveni
- 1 žlica peršin, list
- 2 žlica soja umak
- 200 ml ulje, biljno
Priprema
- Rižine rezance stavite u prokuhanu vruću vodu te ih ostavite tri minute dok ne nabubre i omekšaju. Rižin papir namočite u vruću vodu, otresite višak tekućine i stavite ga na čistu radnu površinu.
- Nasjeckajte crveni kupus na rezance, a mrkvu usitnite nožem na tanke kraće rezance. Stavite ih u zdjelu te im dodajte sjeckani peršin i rižine rezance. Ulijte malo sojina umaka i sve dobro promiješajte. Stavite po žlicu, dvije nadjeva na rižine listove, preklopite i zamotajte.
- Pržite rolice u dubokom vrućem ulju dok ne postanu hrskave. Ocijedite ih na papirnatom ubrusu i poslužite uz umak.
Izvor Skuhatćute