Recepti 34 prikaza 03. listopada 2014.

Povrtni gratin

Povrtni gratin
gastro postao gastro.24sata.hr
Šarena kombinacija povrća, mozzarelle i začina za slasni prilog

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 112

Potrebno vam je

  • 1 kom patlidžan
  • 1 kom tikvice, zelene
  • 1 kom paprika, babura
  • 2 kom rajčica, crvena
  • 200 g mozzarella
  • 1 vezica bosiljak, vezica
  • 1 grančica origano
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Povrće narežite na kolute jednake veličine, a mozzarellu narežite na tanje kolute.
  2. Bosiljak i origano operite, posušite i odvojite listove.
  3. U vatrostalnu posudu složite povrće, između njega stavite mozzarellu i polovicu začina, lagano posolite, popaprite, prelijte maslinovim uljem i pecite u zagrijanoj pećnici 20-25 min na 200°C
  4. Pečeno povrće ukrasite svježim listovima začina, posolite po potrebi.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.