gastro postao
Iskušajte ovaj zanimljivi recept za pilav s pilećim batacima
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 796
Potrebno vam je
- 10 kom pile (crno meso - batak, zabatak)
- 500 g riža, polirana (ili brašno )
- 100 g mrkva, crvena
- 1 kom celer, list
- 2 kom paprika, zelena
- 100 g luk ,crveni
- 150 g ulje suncokretovo
- 100 g rajčica, crvena
- lovorov list
- sol
- svježe mljeveni papar
- pileći temeljac
Priprema
- Na poprženi luk dodajte pileće batke, ispržite ih i posolite.
- Dodajte malo temeljca, nasjeckani celer, mrkvu, papriku, rajčicu i začine.
- Zatim dodajte opranu rižu i zalijte dvostrukom količinom vruće vode.
- Poklopite i pecite u pećnici 20-25 minuta na srednjoj temperaturi.
Iskušajte ovaj zanimljivi recept za pilav s pilećim batacima
Izvor Skuhatćute