Recepti 13. listopada 2014.

Povrtni pileći pilav

gastro postao gastro.24sata.hr
Iskušajte ovaj zanimljivi recept za pilav s pilećim batacima

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 796

Potrebno vam je

  • 10 kom pile (crno meso - batak, zabatak)
  • 500 g riža, polirana (ili brašno )
  • 100 g mrkva, crvena
  • 1 kom celer, list
  • 2 kom paprika, zelena
  • 100 g luk ,crveni
  • 150 g ulje suncokretovo
  • 100 g rajčica, crvena
  • lovorov list
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • pileći temeljac

Priprema

  1. Na poprženi luk dodajte pileće batke, ispržite ih i posolite.
  2. Dodajte malo temeljca, nasjeckani celer, mrkvu, papriku, rajčicu i začine.
  3. Zatim dodajte opranu rižu i zalijte dvostrukom količinom vruće vode.
  4. Poklopite i pecite u pećnici 20-25 minuta na srednjoj temperaturi.

Iskušajte ovaj zanimljivi recept za pilav s pilećim batacima

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.