Recepti 30. studenoga 2016.

Predivno kremast keks od čokolade i karamela pečen u tavi

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Osjećate li da je vrijeme za nešto slatko, ispecite ogromni kremasti keks u tavi

Volite li čokoladu i karamel, ali ne znate kako da ih povežete, preporučujemo ovu savršenu kombinaciju pečenu u tavi. Dobit ćete najveći keks koji ste ikada napravili i kojeg možete jesti žlicom. Možete ga poslužiti uz kuglicu sladoleda ili čašu toplog mlijeka. Ukućani će vam biti zahvalni. Ako ga uopće odlučite podijeliti s njima! 

Sastojci:

  • 1 šalica glatkog brašna
  • 1/5 šalice šećera
  • 1/4 šalice smeđeg šećera 
  • 1/3 šalice kakao praha
  • 1/5 žličice sode bikarbone
  • 1/4 žličice soli
  • 1 veće jaje
  • 4 žlice maslaca
  • 1 žlica ekstrakta od vanilije
  • 1/2 šalice sjeckane čokolade (ili čokoladnih kapljica)
  • 1 vrećica karamela
  • Malo soli za posipavanje

 

Priprema: 

1.  Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.

2. U srednjoj posudi pjenasto izmutiti maslac i šećer te dodati jaje i ekstrakt od vanilije i dobro izmiješati da se svi sastojci sjedine.

3. Dodati brašno, kakao prah, sodu bikarbonu, sol i nasjeckanu čokoladu (ili čokoladne kapljice) i sve ponovno dobro izmiješati.

4. Podmazati željeznu tavu te na nju staviti 1/5 napravljene smjese. Na smjesu poslagati karamele i prekriti drugom polovicom smjese da svi karameli budu prekriveni. 

5. Peći 15 - 20 minuta, odnosno, dok gornji dio i rubovi ne postanu zlatno smeđi. Kada je gotovo, posipati s malo soli.

 

Uzmite žlicu i uživajte! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.