Volite li čokoladu i karamel, ali ne znate kako da ih povežete, preporučujemo ovu savršenu kombinaciju pečenu u tavi. Dobit ćete najveći keks koji ste ikada napravili i kojeg možete jesti žlicom. Možete ga poslužiti uz kuglicu sladoleda ili čašu toplog mlijeka. Ukućani će vam biti zahvalni. Ako ga uopće odlučite podijeliti s njima!
Sastojci:
- 1 šalica glatkog brašna
- 1/5 šalice šećera
- 1/4 šalice smeđeg šećera
- 1/3 šalice kakao praha
- 1/5 žličice sode bikarbone
- 1/4 žličice soli
- 1 veće jaje
- 4 žlice maslaca
- 1 žlica ekstrakta od vanilije
- 1/2 šalice sjeckane čokolade (ili čokoladnih kapljica)
- 1 vrećica karamela
- Malo soli za posipavanje
Priprema:
1. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.
2. U srednjoj posudi pjenasto izmutiti maslac i šećer te dodati jaje i ekstrakt od vanilije i dobro izmiješati da se svi sastojci sjedine.
3. Dodati brašno, kakao prah, sodu bikarbonu, sol i nasjeckanu čokoladu (ili čokoladne kapljice) i sve ponovno dobro izmiješati.
4. Podmazati željeznu tavu te na nju staviti 1/5 napravljene smjese. Na smjesu poslagati karamele i prekriti drugom polovicom smjese da svi karameli budu prekriveni.
5. Peći 15 - 20 minuta, odnosno, dok gornji dio i rubovi ne postanu zlatno smeđi. Kada je gotovo, posipati s malo soli.
Uzmite žlicu i uživajte!