Recepti 15. listopada 2021.

Predlažemo 5 jesenskih slastica za uživanje u vikendu

: Jesenski kolači foto: Darko Debić
gastro postao gastro.24sata.hr
Vikend rezerviraj za pripremu najukusnijih kolača

Inspiraciju za kolače pronašli smo u plodovima jeseni, jabukama, kruškama, buči...Recepti koje predlažemo u nastavku su provjereni klasici, koji uvijek iznova oduševljavaju svojim okusom i teksturom. Idealni su za uživanje u toplini doma uz šalicu kave ili čaja. Svakako ih isprobaj i javi nam dojmove!
 

1. Caprese torta s kruškama 

Za pripremu caprese torte ne moraš čekati neku posebnu priliku (ni uzeti slobodan dan). Trebat će ti čokolada, orašasti plodovi i sezonske kruške. Kombinacija kruški, orašastih plodova i čokolade je apsolutno savršena. Svi ovi okusi čekaju te u jednoj kriški ove jednostavne, bezglutenske torte - caprese! Recept se nalazi na linku u nastavku. 

 

Možda vas zanima... Sezonski gušti: Caprese torta s kruškama Kolumne

 

 | Author: Darko Debić Kolač s kruškama, foto: Darko Debić

 

2. Brzi kolač od jabuka - iz jedne posude

Sve što ti treba za pripremu brzinskog kolača od jabuke su funkcionalna pećnica, jedna posuda, mikser, kalup za torte i dvije slatke jabuke. Nakon brzog miksanja, samo ga trebaš ubaciti u pećnicu te pričekati da se ispeče i ohladi. Iako će biti ukusan i bez posebnih dodataka, predlažemo ti da ga poslužiš uz standardno tučeno vrhnje ili pak kuglicu sladoleda od vanilije. Recept te čeka na linku u nastavku. 

 

kolač od jabuka Možda vas zanima... RECEPT DANA: Kolač od jabuka gotov za 10 minuta! Recepti

 

 | Author: SHUTTERSTOCK Kolač s jabukama, foto: SHUTTERSTOCK
 

3. Slatki kruh od bundeve

Ako si već uspjela pripremiti zalihu pirea od buče, dio obavezno iskoristi za pripremu slatkog kruha. Mekan je, mirisan i može stajati nekoliko dana, a priprema će ti oduzeti 15-ak minuta. Naravno, uvijek možeš dodati i komadiće tamne čokolade ili pak tostirane bučine sjemenke. U slast! 

 

Možda vas zanima... Slatki kruh za najveće obožavatelje buče Recepti

 

 | Author: Thinkstock Slatki kruh od bundeve, foto: Thinkstock

 

4. Jesenske buhtle

Pire od buče jedan je od nezaobilaznih sastojaka na jesenskom meniju, nerijetko i u sklopu deserta. Odličan je dodatak dizanom tijestu, što dokazuje i ovaj recept za buhtle, prikladan prvim danima jeseni.  Priprema buhtlica nije zahtjevna, ali tijesto će, naravno, morati odstajati neko vrijeme kako bi se udvostručilo. Strpljenje je ključno, ali se isplati. Recept te čeka na linku u nastavku.

 

Možda vas zanima... Isprobaj jesensku verziju buhti. Savršeno su mekane! Kolumne

 

 | Author: Darko Debić Jesenske buhtle, foto: Darko Debić

 

5. Sočan kolač s narančom i maslinovim uljem

Za ovaj izvanredan kolač s maslinovim uljem i narančom, trebat će ti mikser, dvije veće posude i kalup za tortu promjera 22 ili 24 cm. I ono najbolje od svega, samo 10 minuta aktivnog sudjelovanja u pripremi.  Recept pronađi klikom na link u nastavku. 

 

Možda vas zanima... Sočan kolač s narančom i maslinovim uljem Recepti

 

 | Author: Getty Images Kolač s narančama, foto: Getty Images

 

Zanimat će te i...

Možda vas zanima... Tarte tatin - najslavnija preokrenuta pita na svijetu Kolumne Možda vas zanima... Curd od limuna - najfiniji nadjev za slastice Kolumne Možda vas zanima... Znaš li zašto se čokoladni tartufi tako zovu? Kolumne
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.