Jesen nam je stigla za vikend, a s njom i brojne prefine sezonske slastice u kojima možemo uživati. Inspiraciju za kolače pronašli smo u plodovima jeseni - jabukama, kruškama, bundevi...
Ovi recepti koje predlažemo u nastavku provjereni su klasici, koji uvijek iznova oduševljavaju svojim okusom i teksturom. Idealni su za uživanje u toplini doma uz šalicu kave ili čaja. Svakako ih isprobaj i javi nam dojmove!
Caprese torta s kruškama
Za pripremu caprese torte s kruškama ne moraš čekati neku posebnu priliku (ni uzeti slobodan dan). Trebat će ti čokolada, orašasti plodovi i sezonske kruške.
Kombinacija kruški, orašastih plodova i čokolade je apsolutno savršena. Svi ovi okusi čekaju te u jednoj kriški ove jednostavne, bezglutenske torte - caprese! Recept se nalazi na linku u nastavku.
Brzi kolač od jabuke - iz jedne posude
Sve što ti treba za pripremu brzinskog kolača od jabuke su funkcionalna pećnica, jedna posuda, mikser, kalup za torte i dvije slatke jabuke. Nakon brzog miksanja, samo ga trebaš ubaciti u pećnicu te pričekati da se ispeče i ohladi. Iako će biti ukusan i bez posebnih dodataka, predlažemo ti da ga poslužiš uz standardno tučeno vrhnje ili pak kuglicu sladoleda od vanilije. Recept slijedi...
Slatki kruh od bundeve
Ako već imaš zalihu pirea od bundeve, dio obavezno iskoristi za pripremu ovog slatkog kruha. Mekan je, mirisan i može stajati nekoliko dana, a priprema će ti oduzeti 15-ak minuta. Naravno, uvijek možeš dodati i komadiće tamne čokolade ili pak tostirane bučine sjemenke. Recept je na linku!
Jesenske buhtle
Pire od bundeve jedan je od nezaobilaznih sastojaka na jesenskom meniju, nerijetko i u desertima. Odličan je dodatak dizanom tijestu, što dokazuje i ovaj recept za buhtle, prikladan prvim danima jeseni.
Priprema buhtlica nije zahtjevna, ali tijesto će, naravno, morati odstajati neko vrijeme kako bi se udvostručilo. Strpljenje je ključno, ali se isplati. Recept te čeka na linku u nastavku.
Sočan kolač s narančama i maslinovim uljem
Za ovaj izvanredan kolač s narančama i maslinovim uljem trebat će ti mikser, 2 veće posude i kalup za tortu promjera 22-24 cm. I ono najbolje od svega, samo 10 minuta aktivnog sudjelovanja u pripremi - ostalo će odraditi pećnica! Recept pronađi klikom na link u nastavku.