"Bili su jako fini i odmah su se pojeli", govori blogerica Maja Jalšovec, dobitnica nagrade Gastro zvijezda 2023. u kategoriji Video zvijezda, za slance koje je pripremila prema svom receptu.
Maja Jalšovec
Tijesto treba mijesiti barem 10 minuta
Majini slanci su pravi hit - njezin videorecept za popularne slance je jedan od njezinih najgledanijih videa, te je na TikToku pogledan oko 1,4 milijuna puta. I zato nemoj predugo čekati, zamijesi ove prefine slance po Majinom receptu. Ako vas je više gladnih kod kuće, možda da odmah napraviš duplu smjesu…
Maja je u svom videu otkrila i vrlo važan trik da ti slanci uvijek budu savršeni – tijesto treba mijesiti najmanje 10 minuta!
Slanci
@maja_jalsovec slanci su moj guilty pleasure Sastojci 330 g glatkog brašna 150 ml mlijeka 40 ml ulja 70 g grčkog jogurta 1 žlica octa 6 g soli 5 g šećera 15 g svježeg kvasca Preljev za slance žlica brašna pola žličice soda bikarbone žličica soli Peći na 230 stupnjeva oko 8 min, staviti preljev i zapeći još 2-3 minute #slanci #sol #dizanotijesto #recept #hrana ♬ original sound - Maja Jalšovec
A ovako slance priprema bloger Darko Kontin...