"Bili su jako fini i odmah su se pojeli", govori blogerica Maja Jalšovec, dobitnica nagrade Gastro zvijezda 2023. u kategoriji Video zvijezda, za slance koje je pripremila prema svom receptu.
Tijesto treba mijesiti barem 10 minuta
Majini slanci su pravi hit - njezin videorecept za popularne slance je jedan od njezinih najgledanijih videa, te je na TikToku pogledan oko 1,4 milijuna puta. I zato nemoj predugo čekati, zamijesi ove prefine slance po Majinom receptu. Ako vas je više gladnih kod kuće, možda da odmah napraviš duplu smjesu…
Maja je u svom videu otkrila i vrlo važan trik da ti slanci uvijek budu savršeni – tijesto treba mijesiti najmanje 10 minuta!
Domaći slanci
Sastojci - za tijesto za slance:
- 330 g glatkog brašna
- 150 ml mlijeka
- 40 ml ulja
- 70 g grčkog jogurta
- 1 žlica octa
- 6 g soli
- 5 g šećera
- 15 g svježeg kvasca
Sastojci - za preljev za slance:
- 1 žlica brašna
- 1/2 žličice sode bikarbone
- 1 žličica soli
- malo vode
Postupak:
- Od navedenih sastojaka zamijesi tijesto. Mijesi ga minimalno 10 minuta,
- Pusti da se diže dok se ne podupla, potom ga premijesi i razdvoji na 8 podjednakih komada od oko 80 grama.
- Oblikuj slance i pusti da se dižu 20-ak minuta prije pečenja. Peći na 230 stupnjeva oko 8 minuta, staviti preljev i zapeći još 2-3 minute.
@maja_jalsovec slanci su moj guilty pleasure Sastojci 330 g glatkog brašna 150 ml mlijeka 40 ml ulja 70 g grčkog jogurta 1 žlica octa 6 g soli 5 g šećera 15 g svježeg kvasca Preljev za slance žlica brašna pola žličice soda bikarbone žličica soli Peći na 230 stupnjeva oko 8 min, staviti preljev i zapeći još 2-3 minute #slanci #sol #dizanotijesto #recept #hrana ♬ original sound - Maja Jalšovec
A ovako slance priprema bloger Darko Kontin...