Recepti 15. veljače 2024.

Prefini domaći slanci po receptu omiljene blogerice

slanci
Slanci - recept Maje Jalšovec foto: TikTok @maja_jalsovec
gastro postao gastro.24sata.hr
Domaći slanci prema receptu Maje Jalšovec pravi su hit među ljubiteljima domaćih peciva. Na Majinom TikToku ovaj je recept pogledalo čak 1,4 milijuna ljudi

"Bili su jako fini i odmah su se pojeli", govori blogerica Maja Jalšovec, dobitnica nagrade Gastro zvijezda 2023. u kategoriji Video zvijezda, za slance koje je pripremila prema svom receptu.

 

Možda vas zanima... Majin TikTok prava je riznica finih recepata! Recepti

 

 | Author: Igor Šoban/PIXSELL Maja Jalšovec foto: Igor Šoban/PIXSELL

Tijesto treba mijesiti barem 10 minuta

Majini slanci su pravi hit - njezin videorecept za popularne slance je jedan od njezinih najgledanijih videa, te je na TikToku pogledan oko 1,4 milijuna puta. I zato nemoj predugo čekati, zamijesi ove prefine slance po Majinom receptu. Ako vas je više gladnih kod kuće, možda da odmah napraviš duplu smjesu…

Maja je u svom videu otkrila i vrlo važan trik da ti slanci uvijek budu savršeni – tijesto treba mijesiti najmanje 10 minuta!

slanci | Author: TikTok @maja_jalsovec Slanci foto: TikTok @maja_jalsovec

Domaći slanci

Sastojci - za tijesto za slance:

  • 330 g glatkog brašna
  • 150 ml mlijeka
  • 40 ml ulja
  • 70 g grčkog jogurta
  • 1 žlica octa
  • 6 g soli
  • 5 g šećera
  • 15 g svježeg kvasca

Sastojci - za preljev za slance:

  • 1 žlica brašna
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 1 žličica soli
  • malo vode

 

majoneza Možda vas zanima... Maja Jalšovec otkrila super recept za majonezu bez jaja Špajza

 

Postupak:

  1. Od navedenih sastojaka zamijesi tijesto. Mijesi ga minimalno 10 minuta,
  2. Pusti da se diže dok se ne podupla, potom ga premijesi i razdvoji na 8 podjednakih komada od oko 80 grama.
  3. Oblikuj slance i pusti da se dižu 20-ak minuta prije pečenja. Peći na 230 stupnjeva oko 8 minuta, staviti preljev i zapeći još 2-3 minute.
@maja_jalsovec slanci su moj guilty pleasure Sastojci 330 g glatkog brašna 150 ml mlijeka 40 ml ulja 70 g grčkog jogurta 1 žlica octa 6 g soli 5 g šećera 15 g svježeg kvasca Preljev za slance žlica brašna pola žličice soda bikarbone žličica soli Peći na 230 stupnjeva oko 8 min, staviti preljev i zapeći još 2-3 minute #slanci #sol #dizanotijesto #recept #hrana ♬ original sound - Maja Jalšovec

A ovako slance priprema bloger Darko Kontin...

 

Domaći slanci po receptu Darka Kontina Možda vas zanima... Zaboravi na pekaru, napravi domaće slance Kolumne

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.