Recepti Kruh i pecivo 07. veljače 2025.

Domaći slanci po receptu blogerice Maje Jalšovec

Kruh i pecivo
40 MIN
12 MIN
8
SREDNJE
slanci
Slanci - recept Maje Jalšovec
foto: TikTok @maja_jalsovec
Domaći slanci prema receptu Maje Jalšovec pravi su hit među ljubiteljima domaćih peciva. Na Majinom TikToku ovaj je recept pogledalo čak 1,4 milijuna ljudi

"Bili su jako fini i odmah su se pojeli", govori blogerica Maja Jalšovec, dobitnica nagrade Gastro zvijezda 2023. u kategoriji Video zvijezda, za slance koje je pripremila prema svom receptu.

Možda vas zanima... Majin TikTok prava je riznica finih recepata! Recepti

 | Author: Igor Šoban/PIXSELL Maja Jalšovec foto: Igor Šoban/PIXSELL

Tijesto treba mijesiti barem 10 minuta

Majini slanci su pravi hit - njezin videorecept za popularne slance je jedan od njezinih najgledanijih videa, te je na TikToku pogledan oko 1,4 milijuna puta. I zato nemoj predugo čekati, zamijesi ove prefine slance po Majinom receptu. Ako vas je više gladnih kod kuće, možda da odmah napraviš duplu smjesu…

Maja je u svom videu otkrila i vrlo važan trik da ti slanci uvijek budu savršeni – tijesto treba mijesiti najmanje 10 minuta!

majoneza Možda vas zanima... Maja Jalšovec otkrila super recept za majonezu bez jaja Špajza

slanci | Author: TikTok @maja_jalsovec Slanci foto: TikTok @maja_jalsovec

Ne gasi ekran dok kuham

Domaći slanci by Maja Jalšovec
40 MIN
pripreme
12 MIN
kuhanja
8
porcija
SREDNJE
TIJESTO
Sastojci
  • Glatko brašno 330 g
  • Mlijeko 150 ml
  • Suncokretovo ulje 40 ml
  • Grčki jogurt 70 g
  • Ocat 1 žlica
  • Sol 6 g
  • Šećer 5 g
  • Svježi kvasac 15 g
PRELJEV ZA SLANCE
Sastojci
  • Brašno 1 žlica
  • Soda bikarbona 0,50 žličica
  • Sol 1 žličica
  • Voda
Postupak
  1. Od navedenih sastojaka zamijesi tijesto. Mijesi ga minimalno 10 minuta,


  2. Pusti da se diže dok se ne podupla, potom ga premijesi i razdvoji na 8 podjednakih komada od oko 80 grama.


  3. Oblikuj slance i pusti da se dižu 20-ak minuta prije pečenja.


  4. Peći na 230 stupnjeva oko 8 minuta, staviti preljev i zapeći još 2-3 minute.


@maja_jalsovec slanci su moj guilty pleasure Sastojci 330 g glatkog brašna 150 ml mlijeka 40 ml ulja 70 g grčkog jogurta 1 žlica octa 6 g soli 5 g šećera 15 g svježeg kvasca Preljev za slance žlica brašna pola žličice soda bikarbone žličica soli Peći na 230 stupnjeva oko 8 min, staviti preljev i zapeći još 2-3 minute #slanci #sol #dizanotijesto #recept #hrana ♬ original sound - Maja Jalšovec

A ovako slance priprema bloger Darko Kontin...

Domaći slanci po receptu Darka Kontina Možda vas zanima... Zaboravi na pekaru, napravi domaće slance Kolumne

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.