Recepti 20. siječnja 2016.

Slatki zalogajčići: Preprženi bademi s cimetom

badem
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 493

Potrebno vam je

  • 1 kom bjelanjak kokošji
  • 1 žličica voda
  • 4 šalica badem, oljušteni suhi
  • 0.50 šalica šećer, kristal
  • 1 prstohvat sol
  • 0.50 žličica mljeveni cimet

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 120°C. Malo nauljite pladanj za pečenje.
  2. Lagano istucite bjelanjak, dodajte žličicu vode pa astavite tući da se zgusne ali ne da bude potpuno čvrst.
  3. Umiješajte bademe tako da se ravnomjerno oblože.
  4. Pomiješajte šećer, sol i cimet pa smjesu posipajte po bademima.
  5. Protresite posudu da se smjesa rasporedi po bademima, a zatim ih rasporedite po pladnju za pečenje u jednom sloju.
  6. Pecite ih 1 sat u zagrijanoj pećnici, uz povremeno miješanje, do zlatne boje.
  7. Kada se ohlade, možete ih spremiti u posudu sa poklopcem. 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.