gastro postao
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 493
Potrebno vam je
- 1 kom bjelanjak kokošji
- 1 žličica voda
- 4 šalica badem, oljušteni suhi
- 0.50 šalica šećer, kristal
- 1 prstohvat sol
- 0.50 žličica mljeveni cimet
Priprema
- Pećnicu zagrijte na 120°C. Malo nauljite pladanj za pečenje.
- Lagano istucite bjelanjak, dodajte žličicu vode pa astavite tući da se zgusne ali ne da bude potpuno čvrst.
- Umiješajte bademe tako da se ravnomjerno oblože.
- Pomiješajte šećer, sol i cimet pa smjesu posipajte po bademima.
- Protresite posudu da se smjesa rasporedi po bademima, a zatim ih rasporedite po pladnju za pečenje u jednom sloju.
- Pecite ih 1 sat u zagrijanoj pećnici, uz povremeno miješanje, do zlatne boje.
- Kada se ohlade, možete ih spremiti u posudu sa poklopcem.