gastro postao
Iskoristite kokos da biste napravili ovaj ukusni bijeli Božićni kolač
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1084
Prhko tijesto
- 300 g pšenično brašno, bijelo
- 3 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 150 g šećer, kristal
- 100 g margarin, soft (od biljnih ulja )
- 1 žlica vrhnje kiselo (20% masti)
- 6 g prašak za pecivo
Nadjev
- 3 kom bjelanjak kokošji
- 200 g šećer, kristal
- 200 g kokosovo brašno
Priprema
- Od navedenih sastojaka umijesite prhko tijesto i podijelite ga na dva dijela. Prvi dio tijesta razvucite po veličini lima, napola ispecite, pa premažite pekmezom i rasporedite nadjev.
- Za nadjev bjelanjke i šećer istucite u čvrsti snijeg pa dodajte kokosovo brašno. Na to naribajte (krupna strana ribeža) drugu polovicu tijesta.
- Nastavite peći još 20 minuta na 180 stupnjeva. Kolač narežite i ukrasite po želji.
Izvor "Božični kolači”, Tena