Recepti 13. listopada 2014.

Prhke kokos ploške

Prhke kokos ploške
gastro postao gastro.24sata.hr
Iskoristite kokos da biste napravili ovaj ukusni bijeli Božićni kolač

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1084

Prhko tijesto

  • 300 g pšenično brašno, bijelo
  • 3 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 150 g šećer, kristal
  • 100 g margarin, soft (od biljnih ulja )
  • 1 žlica vrhnje kiselo (20% masti)
  • 6 g prašak za pecivo

Nadjev

  • 3 kom bjelanjak kokošji
  • 200 g šećer, kristal
  • 200 g kokosovo brašno

Priprema

  1. Od navedenih sastojaka umijesite prhko tijesto i podijelite ga na dva dijela. Prvi dio tijesta razvucite po veličini lima, napola ispecite, pa premažite pekmezom i rasporedite nadjev.
  2. Za nadjev bjelanjke i šećer istucite u čvrsti snijeg pa dodajte kokosovo brašno. Na to naribajte (krupna strana ribeža) drugu polovicu tijesta.
  3. Nastavite peći još 20 minuta na 180 stupnjeva. Kolač narežite i ukrasite po želji.

Izvor "Božični kolači”, Tena

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.