Recepti 13. listopada 2014.

Prhke rolice s bademima i cimetom

Prhke rolice s bademima i cimetom
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 20

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 85

Potrebno vam je

  • 100 g krem sir
  • 100 g maslac, neslani
  • 1 žlica šećer, u prahu
  • 0.50 mala žlica ekstrakt vanilije
  • 100 g pšenično brašno, bijelo
  • 30 g bademi,mljeveni
  • 30 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 1 mala žlica mljeveni cimet
  • 1 kom bjelanjak kokošji
  • 2 žlica šećer, kristal

Priprema

  1. Maslac, šećer u prahu, vaniliju i sir pomiješajte mikserom dok se ne sjedine.
  2. U tu smjesu prosijte brašno i kuhačom ili špatulom umiješajte u tijesto. Možete koristiti i ruke. Kad dobijete kuglu mekog tijesta, stavite ga u hladnjak na 30 min.
  3. Bademe, smeđi šećer i cimet pomiješajte. Pećnicu zagrijte na 190°C.
  4. Tijesto izvadite na pobrašnjelu površinu i razvaljajte u krug na debljinu 1 mm. Možete i iskoristiti tanjur pa pomoću njega izrezati tijesto u pravilan krug, a ostatak tijesta premijesiti pa kasnije ponoviti postupak koji slijedi.
  5. Premažite ga bjelanjkom pomiješanim s malo vode te posipajte bademima.
  6. Zatim tijesto izrežite na 16 trokuta - prvo na 4 cjeline, pa svaku od njih na pola i onda još jednom. Počevši od vanjske strane (najkraće) svakog trokuta valjajte rolice.
  7. Slažite ih u protvan obložen papirom za pečenje, premažite ostatkom bjelanjka i posipajte s malo kristal šećera. Pecite 15-18 minuta, dok ne porumene. Poslužite hladne ili tople, dobar tek!
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.