gastro postao
Iskoristite po hladnjaku zagubljene rajčice pa pripremite sjajan prilog svakom jelu.
Meke i aromatične, rajčice pečene sa začinskim biljem, parmezanom i češnjakom bit će ukusan prilog kako mesnim, tako i povrtnim jelima. Možete ih poslužiti i uz tostirani kruh pa lagano pritisnuti vilicom kako bi ispustili sve sokove, a vi uživali u sjajnom doručku, prilogu ili večeri. Jednostavno, ukusno i brzo - bolje ne može.
Potrebno vam je:
- 4 rajčice
- 2 režnja češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice parmezana
- 1 žlica peršina
- 1 žličica origana
- Sol, papar
Priprema:
- Rajčice prerežite na pola.
- Premažite ih maslinovim uljem i pospite protisnutim češnjakom.
- Pomiješajte parmezan, peršin, origano, papar i sol pa pospite po rajčicama.
- Pecite dok se parmezan ne otopi, a rajčice postanu meke, oko 15 minuta.
- Poslužite toplo.
Dobar tek!