gastro postao
Zapečenu korabicu poslužite kao ukusan prilog glavnome jelu
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 420
Potrebno vam je
- 4 kom korabica
- 4 kom krumpir, zreli
- 1 režanj češnjak
- peršin, list
- svježe mljeveni papar
- sol
- muškatni oraščić
- 50 g maslac, slani
- 100 g gouda punomasni
- 1.50 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 1 dl vrhnje kiselo (10% masti )
Priprema
- Korabicu i krumpir ogulite, operite pa narežite na što tanje ploškice. Češnjak sitno nasjeckajte.
- U loncu rastopite maslac, dodajte mu mlijeko, češnjak, začinite sa soli, paprom, muškatnim oraščićem. U tu smjesu umiješajte ploške korabice i krumpira i pirjajte još 5 min.
- Posudu za pečenje premažite maslacem pa u nju prebacite krumpir i korabicu. Pomiješajte naribani sir s kiselim vrhnjem i prelijte preko korabice i krumpira.
- Pecite u zagrijanoj pećnici oko jedan sat na 180°C, poslužite toplo i posipajte svježe nasjeckanim peršinovim listom.