Recepti 26. travnja 2016.

Prilog za prste polizati: Zapečena korabica

Zapečena korabica
gastro postao gastro.24sata.hr
Zapečenu korabicu poslužite kao ukusan prilog glavnome jelu

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 420

Potrebno vam je

  • 4 kom korabica
  • 4 kom krumpir, zreli
  • 1 režanj češnjak
  • peršin, list
  • svježe mljeveni papar
  • sol
  • muškatni oraščić
  • 50 g maslac, slani
  • 100 g gouda punomasni
  • 1.50 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 dl vrhnje kiselo (10% masti )

Priprema

  1. Korabicu i krumpir ogulite, operite pa narežite na što tanje ploškice. Češnjak sitno nasjeckajte.
  2. U loncu rastopite maslac, dodajte mu mlijeko, češnjak, začinite sa soli, paprom, muškatnim oraščićem. U tu smjesu umiješajte ploške korabice i krumpira i pirjajte još 5 min.
  3. Posudu za pečenje premažite maslacem pa u nju prebacite krumpir i korabicu. Pomiješajte naribani sir s kiselim vrhnjem i prelijte preko korabice i krumpira.
  4. Pecite u zagrijanoj pećnici oko jedan sat na 180°C, poslužite toplo i posipajte svježe nasjeckanim peršinovim listom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.