Recepti 09. travnja 2015.

Proljetna panzanella

Proljetna-panzanella
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Panzanella korijene vuče iz seljačkih siromašnih objeda koji odišu jednostavnošću i za koje je trebalo vrlo malo vremena kako bi se pripremili

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 459

Potrebno vam je

  • 1 kom ciabatta
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • sol
  • papar
  • 2 kom poriluk (cijeli)
  • 1 vezica šparoge, divlje
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • 200 g rajčice, cherry
  • 2 šalica rukola
  • 0.30 šalica menta
  • 250 g slanutak, konzerva
  • 0.30 šalica ulje maslinovo
  • 0.25 šalica vinski ocat, bijeli
  • 0.50 kom limunov sok
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Kockice kukuruzne ili bijele ciabatte narezane na kockice prelijte sa 3-4 žlice maslinovog ulja, začinite sa soli i paprom. Posložite na pleh za pečenje i stavite na 10-15 min u pećnicu zagrijanu na 200°C. Tijekom tostiranja promiješajte jednom kruh kako bi sa svih strana poprimio zlatno žutu boju.
  2. U 3-4 šalice proključale vode kuhajte šparoge ne duže od 2 min. Maknite sa vatre i uronite ih u hladnu vodu.
  3. U velikoj zdjeli pomiješajte poriluk narezan na kolutiće, luk, mentu, bosiljak i prepolovljene rajčice. Promiješajte pa začinite sa malo maslinovog ulja i octa.
  4. Zatim dodajte rikolu i šparoge narezane na komadiće.
  5. Dodajte ostatak ulja i octa, slanutak i kockice kruha.
  6. Začinite sa limunovim sokom, soli i paprom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.