gastro postao
Panzanella korijene vuče iz seljačkih siromašnih objeda koji odišu jednostavnošću i za koje je trebalo vrlo malo vremena kako bi se pripremili
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 459
Potrebno vam je
- 1 kom ciabatta
- 3 žlica ulje maslinovo
- sol
- papar
- 2 kom poriluk (cijeli)
- 1 vezica šparoge, divlje
- 0.50 kom luk ,crveni
- 200 g rajčice, cherry
- 2 šalica rukola
- 0.30 šalica menta
- 250 g slanutak, konzerva
- 0.30 šalica ulje maslinovo
- 0.25 šalica vinski ocat, bijeli
- 0.50 kom limunov sok
- sol
- papar
Priprema
- Kockice kukuruzne ili bijele ciabatte narezane na kockice prelijte sa 3-4 žlice maslinovog ulja, začinite sa soli i paprom. Posložite na pleh za pečenje i stavite na 10-15 min u pećnicu zagrijanu na 200°C. Tijekom tostiranja promiješajte jednom kruh kako bi sa svih strana poprimio zlatno žutu boju.
- U 3-4 šalice proključale vode kuhajte šparoge ne duže od 2 min. Maknite sa vatre i uronite ih u hladnu vodu.
- U velikoj zdjeli pomiješajte poriluk narezan na kolutiće, luk, mentu, bosiljak i prepolovljene rajčice. Promiješajte pa začinite sa malo maslinovog ulja i octa.
- Zatim dodajte rikolu i šparoge narezane na komadiće.
- Dodajte ostatak ulja i octa, slanutak i kockice kruha.
- Začinite sa limunovim sokom, soli i paprom.