gastro postao
Bogata pita, inačica popularnog francuskog specijaliteta quicha
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 211
Potrebno vam je
- 150 g pšenično brašno, bijelo
- 70 g maslac, slani
- 2 prstohvat sol
- 500 g blitva
- 200 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
- 2 kom bjelanjak kokošji
- 1 vezica mažuran
- 1 prstohvat kadulja
- menta
- peršin, list
- 1 žlica šećer, kristal
- svježe mljeveni papar
- 1 kom kvasac, svježi
- voda
Priprema
- Izmrvite kvasac i rastopite ga u 1/2 čaše tople vode. Pospite dasku brašnom i u centar stavite kvasac i malo soli, pa zamijesite tijesto dodavajući vode koliko je potrebno. Mijesite dok ne dobijete glatko i čvrsto tijesto, zatim ga pokrijte i ostavite da se diže oko 1 sat.
- Premažite maslacem okruglu posudu za pizzu, raširite po njoj dignuto tijesto, pokrijte krpom i ostavite neko vrijeme sa strane pa ispunite nadjevom i poravnajte na kraju.
- Blanširajte blitvu nekoliko minuta, sklonite s vatre, nasjeckajte je i pomiješajte sa sitno nasjeckanim mažuranom, kaduljom, mentom i peršinom. Propasirajte sir i dodajte smjesi zajedno sa ulupanim bjelanjcima i omekšalim maslacem. Dodajte sol, papar i šećer.
- Pecite 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva C.