Recepti 13. listopada 2014.

Proljetna torta

Proljetna torta
gastro postao gastro.24sata.hr
Bogata pita, inačica popularnog francuskog specijaliteta quicha

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 211

Potrebno vam je

  • 150 g pšenično brašno, bijelo
  • 70 g maslac, slani
  • 2 prstohvat sol
  • 500 g blitva
  • 200 g sir kravlji svježi, obrano mlijeko
  • 2 kom bjelanjak kokošji
  • 1 vezica mažuran
  • 1 prstohvat kadulja
  • menta
  • peršin, list
  • 1 žlica šećer, kristal
  • svježe mljeveni papar
  • 1 kom kvasac, svježi
  • voda

Priprema

  1. Izmrvite kvasac i rastopite ga u 1/2 čaše tople vode. Pospite dasku brašnom i u centar stavite kvasac i malo soli, pa zamijesite tijesto dodavajući vode koliko je potrebno. Mijesite dok ne dobijete glatko i čvrsto tijesto, zatim ga pokrijte i ostavite da se diže oko 1 sat.
  2. Premažite maslacem okruglu posudu za pizzu, raširite po njoj dignuto tijesto, pokrijte krpom i ostavite neko vrijeme sa strane pa ispunite nadjevom i poravnajte na kraju.
  3. Blanširajte blitvu nekoliko minuta, sklonite s vatre, nasjeckajte je i pomiješajte sa sitno nasjeckanim mažuranom, kaduljom, mentom i peršinom. Propasirajte sir i dodajte smjesi zajedno sa ulupanim bjelanjcima i omekšalim maslacem. Dodajte sol, papar i šećer.
  4. Pecite 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva C.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.