Recepti 06. listopada 2014.

Proljetni složenac s tjesteninom

gastro postao gastro.24sata.hr
Tjesteninu skuhajte, povrće prepržite i sve zajedno zapecite u pećnici

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 641

Potrebno vam je

  • 250 g tjestenina s jajima
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 8 kriška slanina suha (prerašt. mršava)
  • 410 g pelati
  • 1 kom pečenice
  • 2 žličica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
  • 1 žlica peršin, list
  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • 100 g mozzarella

Priprema

  1. Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi. Zagrijte ulje u tavi pa na njemu popržite sjeckani luk, češnjak, slaninu i istisnuti sadržaj iz kobasice.
  2. Kad je kobasica gotova, dodajte pelate i koncentrat rajčice. Miješajte pet minuta pa dodajte peršin.
  3. Smjesu pomiješajte s tjesteninom i prebacite u vatrostalnu posudu. Po vrhu raspredite mozzarellu i pecite na 180°c desetak minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.