gastro postao
Tjesteninu skuhajte, povrće prepržite i sve zajedno zapecite u pećnici
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 641
Potrebno vam je
- 250 g tjestenina s jajima
- 1 kom luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
- 8 kriška slanina suha (prerašt. mršava)
- 410 g pelati
- 1 kom pečenice
- 2 žličica rajčica, ukuhana (konc. 28 - 30%)
- 1 žlica peršin, list
- 1 žlica ulje suncokretovo
- 100 g mozzarella
Priprema
- Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi. Zagrijte ulje u tavi pa na njemu popržite sjeckani luk, češnjak, slaninu i istisnuti sadržaj iz kobasice.
- Kad je kobasica gotova, dodajte pelate i koncentrat rajčice. Miješajte pet minuta pa dodajte peršin.
- Smjesu pomiješajte s tjesteninom i prebacite u vatrostalnu posudu. Po vrhu raspredite mozzarellu i pecite na 180°c desetak minuta.