Recepti 2822 prikaza 17. ožujka 2018.

Sretan vam Dan sv. Patrika uz irski gulaš!

Irski gulaš
Stockfood
Obilježite ovaj rado prisvojeni irski blagdan pripremom njihovog omiljenog jela

Budite pravi Irci na jedan dan i pročitajte detaljne upute za pripremu tradicionalnog irskog gulaša.

 

Možda vas zanima... Proslavite sv. Patrika kako ga slave Irci - uz najfinija piva, jela i glazbu! Najave

 

Možda vas zanima... Krekeri od sjemenki - grickalica bolja od čipsa Kolumne

 

1. Koristite govedinu?
Odmah je vratite u hladnjak i trk u mesnicu po janjetinu.

2. Koristite janjetinu isjeckanu na kockice?
Opet krivo, trebate janjeće kotlete. Kosti će dati poseban okus irskom gulašu.

3. Koristite Guiness?
Slobodno koristite Guiness za vaše varivo s govedinom, ali nikako za irski gulaš

Irski gulaš | Author: Thinkstock Thinkstock

4. Ne stavljajte luk u gulaš.

5. Kuhajte gulaš barem sat i pol. Popijte pintu Guinessa kojim ste planirali zaliti gulaš.

Sada kada ste potpuno spremni, stiže i recept za tradicionalni irski gulaš:

  • 1kg kotleta janjetine
  • 1kg mrkve, rezati na kolutiće
  • 1kg krumpira, izrezan na kockice
  • 4 žuta luka, rezanog na četvrtine
  • svjež peršin
  • sol i papar

Priprema:

  1. Okrenite janjeće kotlete na malo ulja i stavite sa strane.
  2. Popecite mrkvu i luk na masti od prženog mesa. Vratite kotlete u lonac sa začinima, prekrijte vodom ili temeljcem od janjetine i kuhajte jedan sat.
  3. Dodajte krumpir i nastavite kuhati dok ne omekša
  4. Opet začinite i dodajte sjeckani peršin

Dobar tek i živjeli!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.