gastro postao
Rajčica je glavni sastojak ove juhe
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 65
Juha
- sol
- 2 kom tikvice, zelene
- 2 kom celer, korijen
- 1 kom paprika, žuta (mesnata)
- 1 kom mrkva, crvena
- 1 kom krumpir, zreli
- 1 kom luk ,crveni
- 2 žlica ulje maslinovo
Pesto od ljutike
- 50 g parmezan
- 4 žlica ulje maslinovo
Priprema
- Zagrijte ulje u dubokoj tavi debelog dna, dodajte nasjeckane luk, krumpir, mrkvu i papriku. Nepokriveno pržite na srednje jakoj vatri 5 minuta, povremeno miješajući, dok povrće ne dobije svijetlo smeđu boju.
- Dodajte povrtni temeljac, sitno nasjeckani celer i sitno nasjeckane tikvice i pustite da provri. Pokrijte i kuhajte na laganoj vatri 10 minuta ili dok ne omekša.
- Umiješajte konzerviranu rajčicu i pire od rajčice i obilato začinite. Nepokriveno kuhajte na laganoj vatri daljnjih 10 minuta.
- U međuvremenu načinite pesto: ljutike, parmezan i ulje miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Servirajte po žlicu pesta u zdjelicu juhe.
Rajčica je glavni sastojak ove juhe