Recepti 13. listopada 2014.

Provansalska juha s pestom od ljutike

Provansalska juha s pestom od ljutike
gastro postao gastro.24sata.hr
Rajčica je glavni sastojak ove juhe

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 65

Juha

  • sol
  • 2 kom tikvice, zelene
  • 2 kom celer, korijen
  • 1 kom paprika, žuta (mesnata)
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 1 kom krumpir, zreli
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 žlica ulje maslinovo

Pesto od ljutike

  • 50 g parmezan
  • 4 žlica ulje maslinovo

Priprema

  1. Zagrijte ulje u dubokoj tavi debelog dna, dodajte nasjeckane luk, krumpir, mrkvu i papriku. Nepokriveno pržite na srednje jakoj vatri 5 minuta, povremeno miješajući, dok povrće ne dobije svijetlo smeđu boju.
  2. Dodajte povrtni temeljac, sitno nasjeckani celer i sitno nasjeckane tikvice i pustite da provri. Pokrijte i kuhajte na laganoj vatri 10 minuta ili dok ne omekša.
  3. Umiješajte konzerviranu rajčicu i pire od rajčice i obilato začinite. Nepokriveno kuhajte na laganoj vatri daljnjih 10 minuta.
  4. U međuvremenu načinite pesto: ljutike, parmezan i ulje miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Servirajte po žlicu pesta u zdjelicu juhe.

Rajčica je glavni sastojak ove juhe

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.