Recepti 03. listopada 2014.

Provansalska pita

gastro postao gastro.24sata.hr
Provansalska pita spaja okuse inćuna, bosiljka, češnjaka, maslina...

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 176

Potrebno vam je

  • 300 g tijesto za savijače
  • 3 kom luk ,srebrenac (proljetni)
  • 2 kom češnjak
  • 8 kom inćun
  • 75 g masline, crne
  • ružmarin
  • bosiljak, vezica
  • 1 mala žlica šećer, kristal
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Lisnato tijesto ostavite neka se odmrzava na sobnoj temperaturi.
  2. Očistite luk i narežite ga na rezance. Pirjajte na malo ulja dok ne omekša. Dodajte mu češnjak nasjeckan s ružmarinom i bosiljkom.
  3. Posolite, popaprite i ulijte dl vode. kad provrije, poklopite i pirjajte pola sata na laganoj vatri. otklopite i pirjajte još 15-ak minuta dok luk ne omekša. ostavite neka se ohladi
  4. Za to vrijeme razvaljajte tijesto i oblikujte ga u tri-četiri kruga promjera 16 cm. Probodite ih vilicom i složite u uljem premazan lim za pečenje. ocijedite inćune i masline
  5. Na tijesto raporedite pirjani luk, a na njega masline i inćsune. Pecite 20-ak minuta u zagrijanoj pećnici na 200° C. Izvadite iz pećnice i, prema potrebi, još popaprite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.