gastro postao
Provansalska pita spaja okuse inćuna, bosiljka, češnjaka, maslina...
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 176
Potrebno vam je
- 300 g tijesto za savijače
- 3 kom luk ,srebrenac (proljetni)
- 2 kom češnjak
- 8 kom inćun
- 75 g masline, crne
- ružmarin
- bosiljak, vezica
- 1 mala žlica šećer, kristal
- sol
- svježe mljeveni papar
- ulje maslinovo
Priprema
- Lisnato tijesto ostavite neka se odmrzava na sobnoj temperaturi.
- Očistite luk i narežite ga na rezance. Pirjajte na malo ulja dok ne omekša. Dodajte mu češnjak nasjeckan s ružmarinom i bosiljkom.
- Posolite, popaprite i ulijte dl vode. kad provrije, poklopite i pirjajte pola sata na laganoj vatri. otklopite i pirjajte još 15-ak minuta dok luk ne omekša. ostavite neka se ohladi
- Za to vrijeme razvaljajte tijesto i oblikujte ga u tri-četiri kruga promjera 16 cm. Probodite ih vilicom i složite u uljem premazan lim za pečenje. ocijedite inćune i masline
- Na tijesto raporedite pirjani luk, a na njega masline i inćsune. Pecite 20-ak minuta u zagrijanoj pećnici na 200° C. Izvadite iz pećnice i, prema potrebi, još popaprite.
Izvor Skuhatćute