gastro postao
Isprobajte ovu neobičnu kombinaciju sa slatko - slanim voćnim umakom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 514
Potrebno vam je
- 600 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 0.75 mala žlica sol
- 0.25 mala žlica svježe mljeveni papar
- 50 g pšenično brašno, bijelo
- 1.50 dl vino bijelo
- 1 kom luk ,crveni
- 4 kom marelica
- 1.50 dl ulje, biljno
Priprema
- Stavite komad pilećeg prsa između dvaju lista prozirne folije. Istucite meso. Začinite ga solju i paprom. Stavite brašno u plitki tanjur i uvaljajte piletinu u brašno.
- Zagrijte ulje u dubokoj tavi. Dodajte piletinu i pržite dok ne poprimi zlatno-smeđu boju. Prebacite u tanjur i prekrijte kako bi meso ostalo toplo.
- Maknite tavu s vatre pa ulijte vino i dodajte nasjeckan luk. Vratite na štednjak te kuhajte oko tri minute, dok se umak ne zgusne. Dodajte nasjeckane marelice i kuhajte dok se voće ne počne raspadati. Dodajte pola žličice soli. Vratite piletinu u tavu i kuhajte još nekoliko minuta.
Isprobajte ovu neobičnu kombinaciju sa slatko - slanim voćnim umakom
Izvor Skuhatćute