Recepti 03. listopada 2014.

Pržena piletina u umaku od marelica

gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobajte ovu neobičnu kombinaciju sa slatko - slanim voćnim umakom

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 514

Potrebno vam je

  • 600 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 0.75 mala žlica sol
  • 0.25 mala žlica svježe mljeveni papar
  • 50 g pšenično brašno, bijelo
  • 1.50 dl vino bijelo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 4 kom marelica
  • 1.50 dl ulje, biljno

Priprema

  1. Stavite komad pilećeg prsa između dvaju lista prozirne folije. Istucite meso. Začinite ga solju i paprom. Stavite brašno u plitki tanjur i uvaljajte piletinu u brašno.
  2. Zagrijte ulje u dubokoj tavi. Dodajte piletinu i pržite dok ne poprimi zlatno-smeđu boju. Prebacite u tanjur i prekrijte kako bi meso ostalo toplo.
  3. Maknite tavu s vatre pa ulijte vino i dodajte nasjeckan luk. Vratite na štednjak te kuhajte oko tri minute, dok se umak ne zgusne. Dodajte nasjeckane marelice i kuhajte dok se voće ne počne raspadati. Dodajte pola žličice soli. Vratite piletinu u tavu i kuhajte još nekoliko minuta.

Isprobajte ovu neobičnu kombinaciju sa slatko - slanim voćnim umakom

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.