Recepti 03. listopada 2014.

Puding od kvinoje

gastro postao gastro.24sata.hr
Kvinoju, drevnu južnoameričku biljku - nazivaju majkom žitarica, a uz kukuruz bila je osnovna prehrambena namirnica drevnih Inka

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 652

Potrebno vam je

  • 1.50 šalica voda
  • 0.75 šalica kvinoja
  • 2 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 2 kom banane
  • 2 žlica šećer, kristal
  • sol
  • 0.50 žlica maslac, neslani
  • 0.50 mala žlica ekstrakt vanilije

Priprema

  1. Isperite i potom ocijedite kvinoju. U loncu na jakoj vatri kuhajte je u vodi dok ne zakipi povremeno miješajući. Poklopite i smanjite vatru te pustite da krčka oko 15 minuta pa maknite s vatre.
  2. Izmiksajte banane, mlijeko, šećer i sol dok smjesa ne bude glatka pa je dodajte u lonac s kvinojom. Stavite lonac na srednje jaku vatru te, miješajući, kuhajte oko pet do deset minuta, dok ne bude gusto i kremasto. Maknite s vatre, umiješajte maslac i ekstrakt vanilije te poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.