gastro postao
Kvinoju, drevnu južnoameričku biljku - nazivaju majkom žitarica, a uz kukuruz bila je osnovna prehrambena namirnica drevnih Inka
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 652
Potrebno vam je
- 1.50 šalica voda
- 0.75 šalica kvinoja
- 2 šalica mlijeko kravlje, punomasno
- 2 kom banane
- 2 žlica šećer, kristal
- sol
- 0.50 žlica maslac, neslani
- 0.50 mala žlica ekstrakt vanilije
Priprema
- Isperite i potom ocijedite kvinoju. U loncu na jakoj vatri kuhajte je u vodi dok ne zakipi povremeno miješajući. Poklopite i smanjite vatru te pustite da krčka oko 15 minuta pa maknite s vatre.
- Izmiksajte banane, mlijeko, šećer i sol dok smjesa ne bude glatka pa je dodajte u lonac s kvinojom. Stavite lonac na srednje jaku vatru te, miješajući, kuhajte oko pet do deset minuta, dok ne bude gusto i kremasto. Maknite s vatre, umiješajte maslac i ekstrakt vanilije te poslužite.
Izvor Skuhatćute